Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sweta Meersman en Sylvain Denis winnen halve van Maredsous
Nieuws

Sweta Meersman en Sylvain Denis winnen halve van Maredsous

Sweta Meersman Maredsous 2017

De eerste international triathlon van Maredsous heeft twee mooie winnaars gekregen. Sylvain Denis zette na een dramatische zwemproef in de Maas een sterke inhaalrace neer. Bij de vrouwen stond er geen maat op Sweta Meersman die een topseizoen bekroont met een knappe overwinning. Op de kwartafstand waren er overwinningen voor een Vlaams triatlonkoppel. Ruben Geys én Birgit Massagé mochten op het hoogste trapje van het podium.

Sylvain Denis is in volle voorbereiding op de Ironman van Maastricht. In Maredsous vond hij een glooiend parcours naar zijn zin, al begon de wedstrijd erg slecht voor hem. In de 1900 meter zwemmen in de Maas verloor hij ruim zes minuten. “Blijkbaar zijn de benen goed want al op de eerste klim raapte ik de ene na de andere concurrent op,” legt Sylvain uit. “Het parcours in mijn eigen streek was best wel pittig. Na 30 km fietsen lag ik al in vijfde positie. Het parcours was lastig, de wind was fel en het gemiddelde lag laag. Maar ik bleef in goeie positie op de fiets zitten, maakte geen fouten en na 50 km nam ik de leiding over. Niemand slaagde er in om te volgen en na 71 km fietsen kwam ik met vier minuten voorsprong de wisselzone binnen. Na een korte trail tot aan de ravel was het gelukkig vlak in het lopen, uitgezonderd de pijnlijke klim naar de abdij van Maredsous. Achter mij werd er fel gestreden voor het podium, maar mijn eerste plaats kwam niet meer in gevaar,” aldus Sylvain. Hij haalde het in 3u55’09 voor Joakim Territo en Kevin Denis. Brent Patteeuw werd vierde.

Sweta Meersman domineerde de wedstrijd bij de vrouwen. “Het was voor mij vooral een knaller op de fiets,” vertelt Sweta. “Ik realiseerde zelfs de twintigste fietstijd overall en pakte zes minuten voorsprong op de andere vrouwen. In het lopen ging het ook vlot en ik liep nog een minuut verder weg van de concurrentie. Ik finishte uiteindelijk als 25ste overall met zeven minuten voorsprong. Nu op naar het BK halve in Eupen. Daar mik ik op een top-5 plaats en wie weet, als ik een goeie dag heb, zelfs de top-3, al lijkt me dat nog altijd hoog gegrepen,” aldus Sweta. De zege ging oververdiend naar Sweta in een tijd van 4u33’47. Mandy Dammekens en Laurence Buffet werden twee en drie. 164 atleten haalden de streep op de lange afstand.

Organisatoren Tri4us, ook bekend van de Xterra Namen, kregen ook nog eens 300 atleten op de been voor een kwarttriatlon. Daarin was Ruben Geys in het lopen sterker dan Daan Pex. Die pakte de tweede plaats voor Alexandre Cellier. Net zoals in Retie stonden Ruben en zijn vriendin Birgit Massagé weer eens op het hoogste schavotje. Birgit was een klasse te sterk voor Marie Debroux die als tweede meer dan twee minuten moest prijsgeven. Mara Schwager werd derde.