Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Didier pakt Europese titel cross triatlon
Multisports

Didier pakt Europese titel cross triatlon

Didier Vandenbosch EK X tri 2017 T1

Op het European Cross Festival in Transsylvanië heeft België in de Europese kampioenschappen cross triatlon nog één bijkomende medaille gescoord. Didier Vandenbosch zorgde na het zilver op de cross duatlon nu voor een nieuwe gouden medaille in de M50 categorie. Bij de elites bleef het in Targu Mures bij het brons van Kris Coddens op vrijdag, want zoals aangekondigd kwam hij zondag in de triatlon door een nekhernia niet meer in actie. En dus was het aan Donavan Leyn en Anne-Sophie Marechal.

Donavan Leyn Targu Mures 2017

Donavan Leyn had een off-day op het slechtst mogelijke moment. Ziek geworden, kon hij in Roemenië niet voluit gaan, maar op karakter bereikte hij toch de finish als 12de bij het EK U23. Bij de vrouwen deed Anne-Sophie Marechal het niet onaardig. Ze werd 11de overall en 7de bij de elites. De titel ging naar de Hongaarse favoriete Brigitta Poor. De Franse Morgane Riou werd tweede en het brons was voor de Oostenrijkse Carina Wasle. Bij de mannen won de Italiaanse belofte Marcello Ugazio verrassend voor de topfavorieten. Hij haalde het voor de Fransman Arthur Serrieres en de Tsjech Jan Kubicek.

Jorn Van der Veken EK X tri 2017 swim

Bij de age groupers kwamen Carl Salomez, Jorn Van der Veken en Didier Vandenbosch opnieuw in actie. De laatste twee pakten eerder een zilveren medaille in hun age group donderdag bij de cross duatlon. Jorn was er ook nu weer dichtbij maar moest vrede nemen met een vijfde plaats bij de M30. Hij kwam exact een minuut te kort voor het podium. In de M50 categorie stond er geen maat op Didier. Hij haalde het overtuigend met 48 seconden op een Zwitser en meer dan 2’30 op een Italiaan. Carl Salomez pakte een tiende plaats bij de M30.