Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens 18de bij retour in WTS, Claire Michel 16de
Jelle Geens achter Mola aan in Edmonton (foto: ITU/Wagner Araujo)
Nieuws

Jelle Geens 18de bij retour in WTS, Claire Michel 16de

Jelle Geens achter Mola aan in Edmonton (foto: ITU/Wagner Araujo)
Jelle Geens achter Mola aan in Edmonton (foto: ITU/Wagner Araujo)

Zaterdagnacht Belgische tijd heeft Jelle Geens zijn individuele heroptreden gemaakt in de World Triathlon Series, het allerhoogste niveau van de olympische en sprintafstand. In het Canadese Edmonton pakte de Limburger een hoopgevende 18de plaats. Bij de vrouwen was er een 16de plaats voor Claire Michel.

Jelle Geens startte al in het WK Mixed Team Relay in Hamburg, maar in Edmonton kwam hij voor het eerst solo weer aan de start sinds die lang aanslepende stressfractuur aan het begin van het seizoen. Snelle Jelle toonde dat de conditie ondertussen top is. Hij had een erg goed zwemnummer en sloot meteen aan bij een groepje met Mola, Alarza, Murray en Birthwistle. Die vonden niet veel later de aansluiting met de koplopers. Kanute probeerde nog weg te komen, maar we gingen met één grote groep naar de laatste wissel. Jelle startte sterk, in het spoor van zijn trainingsmaatje Mario Mola. Het loopniveau was alweer indrukwekkend in Edmonton. Geens liep een 15’56, de zestiende looptijd en ook goed voor een zestiende plaats. Mola won met een 5 km in 14’36. Ook Murray (2de) en Birthwistle (3de) doken, net als nummer 4 Johnny Brownlee, onder de 15 minuten in het lopen.

Alweer Duffy, Claire Michel 16de

Start van de vrouwen in Edmonton (foto: ITU/Wagner Araujo)
Start van de vrouwen in Edmonton (foto: ITU/Wagner Araujo)

In alle 3 de WTS manches van dit seizoen waaraan ze deelnam, pakte Flora Duffy de overwinning. De atlete uit Bermuda was in Edmonton alweer veruit de sterkste. Ze zat mee in het kopgroepje bij het zwemmen en fietste meteen weg met de 19-jarige Amerikaanse Taylor Knib. Ze pakten een voorsprong van een minuut. In het lopen was Duffy duidelijk de beste. Knib pakte haar allereerste podium en Katie Zaferes werd derde. Claire Michel had een vrij goed zwemnummer in de 750 meter zwemmen zonder wetsuit. Maar ze slaagde er net niet in om haar wagonnetje aan te haken bij de grote groep. Ze was wel de beste van de achtervolgsters en rukte nog op naar de 16de plaats.