Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wahoo lanceert 3de en kleinste telg van ELEMNT familie
Gear

Wahoo lanceert 3de en kleinste telg van ELEMNT familie

253953-ELEMNT_FamilyPic_Rd2-fbfff9-original-1500558256

Wahoo had met zijn ELEMNT gps fietscomputer en de aerodynamische ELEMENT BOLT al twee topmodellen en daar voegen ze vanaf vandaag een klein broertje aan toe. De ELEMENT MINI is de kleinste van de Wahoo familie fietscomputers en hoewel hij er vooral gekomen is als goedkoper alternatief voor de twee topmodellen, biedt de MINI ook heel wat interessante toepassingen, zeker in combinatie met de companion app. Met een prijs van € 89,99 is de MINI het ideale instapmodel van Wahoo.

De nieuwe ELEMNT MINI is een op zichzelf staande draadloze fietscomputer die een goedkoper alternatief biedt aan fietsers. Wanneer je de ELEMNT MINI gebruikt met de ELEMNT companion app is het mogelijk om een breed scala aan gegevens vast te leggen zoals cadans, hartslag en bijvoorbeeld notificaties van je telefoon. Ook is het op deze manier mogelijk om real-time fietsgegevens te delen met je vrienden en familie met de verbeterde Live Track mogelijkheid van Wahoo.

Naast de uitgebreide functionaliteit is de ELEMNT MINI net zo gebruiksvriendelijk en innovatief als je van Wahoo gewend bent met de vlaggenschip ELEMNT en de aerodynamische ELEMNT BOLT. Voor de companion app geldt uiteraard hetzelfde. De app is baanbrekend in de manier waarop je met een fietscomputer om gaat en zorgt voor de beste gebruikerservaring bij het installeren, aanpassen en verbinden van de fietscomputer.

253950-WahooELEMNT_MINI_02_Final-613996-original-1500558254

De ELEMNT MINI is uitgerust met twee gestroomlijnde knoppen en een 1.8” LCD scherm. Het kleine ontwerp maakt hem uiterst licht met 31.2 gram. Hij heeft Bluetooth en ANT+ technologieën ingebouwd waarmee je hem kan verbinden met alle bestaande Wahoo sensoren. Andere sensoren volgen spoedig. Zo kun je hem verbinden met de RPM snelheidsmeter (die bij de ELEMNT MINI is inbegrepen), de RPM cadansmeter en de TICKR hartslagmeter (die apart worden verkocht) voor atleten die speciale wensen hebben voor welke data gemeten wordt.

Centraal in deze portemonnee-vriendelijke en uitgebreide ELEMNT MINI is Wahoo’s verbeterde Live Track functionaliteit die ervoor zorgt dat anderen de gebruiker in de gaten kunnen houden. Ze kunnen onder meer zien waar de rijder zich op dat moment bevindt en waar hij geweest is. Daarnaast kan ook nog andere data worden bijgehouden zoals snelheid, hartslag en cadans die naar de fietscomputer wordt verzonden.

“De nieuwe MINI is een belangrijk onderdeel van de Wahoo ELEMNT fietscomputer familie. Dankzij de Wahoo ELEMNT companion app is het mogelijk om de krachtige, maar simpele, Wahoo Fitness gebruikerservaring naar een hele nieuwe categorie rijders te brengen die meer op hun portemonnee letten. Tegelijkertijd kunnen we dezelfde functionaliteit bieden die professionele atleten graag willen,” aldus Jose Mendez, directeur productmanagement voor fietsproducten van Wahoo Fitness.

253945-WahooELEMNT_MINI_06_Final-be5e65-original-1500558252

Gebruik met smartphone:

  • Met Bluetooth of ANT+ kun je een cadans-, snelheids- of hartslagmeter aansluiten.
  • Smartphone notificaties worden weergeven.
  • GPS Ride Tracking en Live Tracking zijn ingeschakeld.
  • Een overzichtsbestand met volledige rit historie (zoals de route en hoogteprofiel) beschikbaar na de rit.

Gebruik zonder smartphone:

  • Verbind de MINI met de bijgevoegde Wahoo snelheidsmeter om de snelheid, afstand en tijd te tonen en bij te houden.
  • Verbind de MINI met ANT+ cadans-, snelheids- of hartslagmeter (gebruik van Wahoo sensoren wordt aanbevolen voor een optimale ervaring).
  • De MINI geeft alleen een samenvatting van de beschikbare data aan het einde van de rit.

De Wahoo ELEMNT MINI is vanaf nu verkrijgbaar voor €89,99. Kijk op dedigitalesporter.nl voor alle verkooppunten. De ELEMNT companion app is gratis beschikbaar voor Android en iOS.