Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Polar V800… met 1 druk in de wisselzone
Gear

Polar V800… met 1 druk in de wisselzone

Polar V800 GJ Dhaene

De Polar V800 zit strak rond de pols van Frederik Van Lierde en van onze olympische triatleten, maar u wilt natuurlijk weten of het vlaggenschip van Polar ook bij u als niet topsporter past. Wel, we kunnen u na een langeduur test bevestigen dat de V800 de ideale trainingscompagnon is en in wedstrijd dé koploper is om je eigen triatlon vast te leggen… Het enige wat je moet doen is in de wisselzone 1 knop indrukken. Hoofdredacteur Hans gebruikte de V800 bij zijn trainingen, maar het afgelopen half jaar ontdekte redacteur-triatleet Gert-Jan de ins en outs van de V800, ook in wedstrijd. Een uitgebreide review…

V800 Wie?

De V800 is het topmodel binnen het gamma dat Polar de sporter aanbiedt. Een allrounder op alle vlak waar een multisporter zich volop mee kan uitleven. Multisport zegt u? Uiteraard. Met dit horloge ga je makkelijk de weg op al lopend of fietsend maar ook het zwembad of kanaal induiken vormt geen enkel probleem. Alles kan! De bijgeleverde hartslagband H7 maakt het geheel compleet om je resultaten perfect te kunnen opvolgen. Ondertussen zijn wij aan het werk met de H10 maar deze houden we wel voor een volgende review, stay in touch!

Gebruiksvriendelijk

Zoals alle voorgaande modellen vergt de bediening niet veel uitleg. Werkte je vroeger al met Polar? Geen probleem, geen noemenswaardige veranderingen. Is dit je eerste toestel binnen de Polar familie? Neem de horloge in de hand en ontdek 5 drukknoppen waarvan het opschrift wel degelijk  de juiste beschrijving van de functie weergeeft. Als je toch zou twijfelen werd de startknop ook nog eens met rode kleur in de verf gezet. 5 knoppen maar toch zijn er 6 bedieningswijzen: touchscreen aanwezig! Hierover later meer.

V800-colors

Klaarmaken voor gebruik

Voor we op pad gaan met het uurwerk willen we natuurlijk dat ons toestel volledig gepersonaliseerd is en zo klaar voor gebruik. Starten doe je door je smartphone erbij te nemen en de polar flow app hierop te installeren. Open de app en volg gewoon de instructies die jou worden voorgeschoteld, dan kan er niets fout gaan. Had je al een account? Dan worden deze gegevens gewoon overgenomen en hoef je deze enkel maar te updaten. Als de persoonlijke instellingen zijn ingevoegd kan je overgaan tot het personaliseren van je eigen toestel via de app. Start met de sportprofielen toe te voegen. Als triatleet  kies je hierbij lopen, fietsen , zwemmen (zowel zwembad als open water kan je selecteren) en… Triathlon of Duathlon. Jawel, er is een aparte triathlonfunctie en duathlonfunctie waar we later deze review nog eens op terug komen!

Beoefen je een andere sport? Ten eerste fijn dat je onze site bezoekt! Ten tweede: neem gerust een kijkje tussen de verschillende sportprofielen en je zal ervan versteld staan waarnaar je allemaal met dit horloge naartoe kan. Wanneer je jouw keuzes van sportprofielen hebt toegevoegd neem je toch nog best even de tijd. Voor ieder profiel kan je je eigen schermweergaven aanpassen naargelang je eigen wensen. Je kiest vanaf nu dus zelf wat je op je scherm van het horloge wilt zien. Per menu kan je maximaal 4 trainingsgegevens laten weergeven. Is één menu te weinig? Voeg er gewoon zelf nog een toe! Hoe en wat je precies allemaal kan kiezen laten we volledig aan jou over maar de keuzemogelijkheden zijn enorm.

Een moeilijke beslissing dreigt voor iedere gebruiker het noodlot te worden. Ben je vaak de weg kwijt en wens je die back to start functie nog steeds zien? Zoek niet tussen voorgaande menu maar vink wat lager de instelling de ‘terug naar start’ knop aan. Heel wat te doen dus voor je aan de slag kan maar neem er zeker de tijd voor want er zit altijd wel een optie tussen waar je zelf niet aan dacht. Enjoy!

We zijn weg

POlar trainingsessie flow

Je bent nu zo goed als klaar om de training met je nieuwe begeleider aan te vatten. Het enige wat je nu nog moet doen is je horloge synchroniseren met de app en even wachten tot je de melding krijgt dat alles geregeld is en je kan van start gaan. Vergeet alvast niet het juiste sportprofiel te kiezen voor je de eerste keer vertrekt met wild enthousiasme. Als je de standaardinstellingen niet hebt gewijzigd krijg je bij het lopen na iedere kilometer een update van de loopresultaten van die voorbije kilometer. Wil je dit over een langere periode, volgens tijd of zelf ook bij het fietsen hebben? Een antwoord: instellen via de app, het wijst zichzelf uit. Ook handmatig kan je ronde gegevens opvragen om zo je tussentijden te kunnen bekijken.

Zo komen we terug bij de touchscreen waar ik het eerder over had. Misschien is die benaming touchscreen ietwat overroepen maar ja, ‘what’s in a name…’. Het komt er op neer dat je na een ronde op de piste of bij een korte pauze bij het baantjeszwemmen niet meer op de juiste knop moet drukken maar een tik op scherm is voldoende om de ronde te beëindigen en de volgende registratie terug te laten activeren. Handig toch? Je sessie beëindigen doe je door de knop links onder een 3tal seconden in te drukken. Als je niet weet hoelang 3 seconden duurt is dat geen enkel probleem. Je Polar V800 telt samen met je af. Nadien krijg je een mooi overzicht van de voorbije training die je later ook via de Polar Flow app nog overzichtelijker kan bekijken. Maar dan mag je natuurlijk niet vergeten je horloge te synchroniseren.

POLAR FLOW APP

Polar V800 overzicht

De app is de perfecte tool om je trainingsresultaten volledig te kunnen analyseren. Het is dus meer dan enkel het hulpje om je V800 volledig in te stellen. Iedere training die je hebt afgelegd kan je in detail herbekijken van hartslagzones tot afgelegde route tot gemiddeld aantal stappen toe. Het beste om deze app uit te leggen is deze gewoonweg zelf ontdekken en voor jezelf filteren wat jijzelf of je coach wil en zal gebruiken. Naast dit alles kan je de app ook nog eens verbinden met strava of andere apps zodat anderen je gerust op de voet kunnen blijven volgen.

Mijn V800, mijn coach

Naast de vele functies die zowel het horloge als de app voor je voorziet, is er daarnaast ook nog gedacht over de interne communicatie tussen jezelf en je V800. Wanneer je te lang stilzit volgens je machientje zal die je daar tijdig op wijzen. Bewegen is het doel en daar zal de V800 ook voor zorgen. Als je dan toch besluit in actie te schieten, kan je nagaan wat je dagelijkse activiteit is volgens de handige percentagebalk en ook de afgelegde stappen van de dag kan je ieder moment van de dag raadplegen dankzij de ingebouwde stappenteller. Andersom zal de V800 ook je herstelstatus weergeven na iedere training. Ook dit horloge is zich er van bewust dat rust een belangrijke training is binnen het sportgebeuren.

Polar V800 run flow screen

Pluspunten: 1 knop in wedstrijd, batterij een week lang

Ondertussen is de V800 al enkele maanden onze vaste partner gedurende zowel trainingen als wedstrijden. Hierbij willen we ook nog eens de handige triatlon (of duatlon) functie vermelden voor tijdens competitie. Als je deze activeert bij de start van de wedstrijd, zal deze keurig iedere sport correct opvolgen. Het enige wat jij moet doen, is tijdig op de knop links onder indrukken wanneer je de wissel binnenkomt en verlaat. Na afloop krijg je meteen een volledig overzicht weer van jouw prestaties, zeer handig wanneer je een wedstrijd door middel van een koppeltraining wil simuleren. Dit is slechts een van de vele handige tools waarover dit sporthorloge beschikt. Dat de batterij gerust een week van 10 a 15 trainingsuren vlot kan doorstaan is een extra pluspunt. De V800 werd door Polar zelf uitgeroepen tot het absolute topmodel binnen hun gamma en niets is minder waar. Je moet er wel wat geld voor op tafel leggen maar eenmaal je met dit toppertje aan de slag gaat is dat snel vergeten.