Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK triatlon in Izegem nagenoeg uitverkocht
Nieuws

BK triatlon in Izegem nagenoeg uitverkocht

BK Izegem podium

Nog twee weken en dan weten we wie de opvolgers van Simon De Cuyper en Sofie Hooghe worden. Op dinsdag 15 augustus is EFC-ITC opnieuw gastheer voor het Belgisch kampioenschap over de olympische afstand. En het zal druk worden op de Callant Izegemse triatlon. Van de 350 startplaatsen zijn er nog minder dan twintig beschikbaar.

De Izegemse triatlon, gesponsord door 3athlon.be partner Callant, staat al jaren garant voor spektakel. Op de Markt van Izegem en de aanliggende pleinen en straten en op de brug boven de zwemfinish staat het volk altijd rijen dik, het ideale decor voor een Belgisch kampioenschap. Vorig jaar was er de indrukwekkende tweestrijd tussen thuisatlete Ine Couckuyt en Sofie Hooghe. Die krijgen dit jaar concurrentie uit Antwerpse hoek met Valerie Barthelemy en Katrien Verstuyft.

Simon De Cuyper is er alvast op gebrand om zijn titel te verlengen. Vorig jaar evenaarde hij de prestatie van Rutger Beke. Met een vijfde Belgische trui plaatst Le Rabbit zich vlak achter Karel Blondeel, die tussen 1985 en 1995 acht keer kampioen werd. Dit weekend is hij eerst nog met de militaire ploeg aan de slag op het WK CISM in Warendorf. 

Callant tri BK ad

 

Als je er alsnog wil bij zijn op het BK dan is het zaak om snel in te schrijven. Alle info vind je op de site van EFC-ITC.

3athlon.be zal uiteraard uitgebreid berichten over de Callant Izegemse triatlon, met atleet-redacteur Gert-Jan D’haene als insider, die zelf ook deelneemt aan het Belgisch kampioenschap…