Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Een brug te ver in La Roche, triatlon met nieuwe parcours en finish
Nieuws

Een brug te ver in La Roche, triatlon met nieuwe parcours en finish

la-roche-start

De triatlon van La Roche krijgt een nieuw parcours én een nieuwe finish, die van de Nisraman in Nisramont. Het was normaal opnieuw de bedoeling om de T3 Series en de finale van de UrbanTriSports 3Series in het centrum van de Ardennenstad te laten doorgaan, maar wegenwerken, die te hard voorliggen op schema, aan één van de twee bruggen over de Ourthe noopten Sportevents tot het verplaatsen van de finish én de zwemproef. Die vindt weer plaats in de Barrage van Nisramont. 

In de lente van dit jaar werd er vastgesteld dat één van de twee bruggen over de Ourthe in La Roche dringend reparatie- en verstevigingswerken nodig had. Tijdens deze werken blijft de brug open in éénrichtingsverkeer en wordt er een nieuwe, tijdelijke voetgangersbrug in gebruik genomen. Een periode van 6 weken waarbij alle verkeer over deze brug verboden zou worden was normaal voorzien voor de maand oktober. Omdat de werken vlotter verlopen dan verwacht, vangt deze periode nu echter aan op 1 september. Doordat het verkeer in La Roche een zodanige hinder gaat hebben en de col de Haussire een omleidingsweg wordt voor het verkeer komende van Maboge kunnen de voorziene triathlons van 9 en 10 september niet doorgaan in het centrum van La Roche. Meer duiding vanuit het stadsbestuur over deze onvoorziene omstandigheden vindt U hier.

Gelukkig heeft Sportevents een uitwijkmogelijkheid gevonden naar de verdergelegen barrage van Nisramont. Dankzij de behulpzaamheid van alle betrokken instanties heeft Sportevents in ijltempo toch een volledig nieuwe wedstrijd kunnen opzetten. Het zwemmen zal plaatsvinden in het stuwmeer van Nisramont en de finish en T2 bevinden zich in Nisramont op dezelfde locatie als tijdens de Nisraman. ’s Zaterdags voor de sprint triathlon en de T3-wedstrijd heeft Sportevents een zeer attractief en selectief fietsparcours uitgetekend door de pittoreske dorpjes Hubermont en Warempage. Het lopen speelt zich volledig af in Nisramont en hier biedt Sportevents een looprondje van 1,7 km aan, dat uiteraard 3 x dient afgelegd te worden.

Voor de lange afstand zal wegens het wegvallen van de col de Haussire, nu net als in de Nisraman de Mur de Maboge de scherprechter zijn. Deze helling zal net als de beklimming naar Borzée en de Côte de Filly drie maal bedwongen moeten worden. Het totale fietsparcours wordt zo 70 km met 1650 hoogtemeters. Het loopparcours bestaat uit 2 rondes van 7,5 km waarbij de eerste 3 km offroad zijn. Ook hier zitten 500 hoogtemeters in.

Alle info over de wedstrijd en de nieuwe parcoursen is terug te vinden op de website van Sportevents. Daar vind je ook de nieuwe starturen:

Zaterdag 9 September

16:00 – Start 1/8 Sprint (open race)

18:00 – Start vrouwen T3 Team Series

18:09 – Start heren T3 Team Series

Zondag 10 September

09:00 – Start vrouwen, heren 50+ en heren 60+ lange afstand

09:28 – Start heren 18+, heren 40+ en trio’s lange afstand