Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens 6de in WTS Montreal
Nieuws

Jelle Geens 6de in WTS Montreal

Jelle Geens Montreal

Jelle Geens is helemaal terug. Dat bewees hij zondag in de World Triathlon Series van Montreal met zijn beste prestatie ooit op het allerhoogste niveau. Het was de eerste keer dat naast Edmonton ook Montreal deel uitmaakt van de WTS. Vooral het technische fietsparcours maakt de wedstrijd zwaar. Daarom ook bleven de zeven leiders buiten schot. Jelle deed zijn werk bij de achtervolgers en liep nadien nog heel sterk naar een 6de plaats. Hij werd nipt in de spurt om de vijfde plaats geklopt door de Fransman Montoya. Gomez won de wedstrijd overtuigend. Bij de vrouwen won Ashley Gentle haar eerste WTS. Claire Michel had te veel achterstand na het zwemmen en werd gelapt tijdens het fietsen.

Jelle Geens zwom redelijk goed en kwam als 22ste uit het water na 1500 meter zwemmen. De achterstand was 35 seconden op Richard Varga. Die kreeg zes leiders met zich mee, met Javier Gomez, Ben Kanute, Aaron Royle, Seth Rider, Kristian Blummenfelt en Johnny Brownlee. Zijn broer Alistair was er niet bij. Die is gekwetst en dit weekend bereikte ons het bericht dat Alistair dit seizoen niet meer in actie zal komen.

Achter de zeven leiders vormde zich een achtervolgend groepje van zeven, maar die kregen in de tweede ronde het gezelschap van de groep van Jelle Geens. Het verschil draaide constant rond vijftig seconden. Jelle zette zich een paar keer aan kop van de groep van een 25-tal triatleten maar een echte samenwerking kwam er nooit op gang. In het lopen kreeg Snelle Jelle nog een paar koplopers te pakken en even leek het of hij in de slotmeters achter Johnny Brownlee naar de vijfde plaats zou lopen. In de allerlaatste meters was Montoya nog net een stukje sneller in de spurt. Met zijn zesde plaats pakte Jelle zijn beste resultaat ooit in de World Triathlon Series, het allerhoogste niveau op de olympische afstand.

Claire Michel haalt finish niet

Claire Michel Montreal Wagner Araujo

Bij de vrouwen klopte Ashley Gentle verrassend genoeg de grote favoriete Flora Duffy. Onze landgenote Claire Michel had een minder goed zwemnummer en was ook niet goed omringd. Ze probeerde zich op de fiets nog te weren, maar in de tweede helft van het fietsonderdeel werd ze gedubbeld door de kopgroep en moest ze uit de wedstrijd stappen.

Montreal 2017 M