Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Winnaar op dikke banden in Eupen – Charles Leduc
Nieuws

Winnaar op dikke banden in Eupen – Charles Leduc

Charles Le Duc Eupen 2017 bike

Daags voor het BK halve triatlon in Eupen was er ook de sprinttriatlon, waarin zoals elk jaar weer de keuze voor de fiets vrij is. Voor veel triatleten betekent dit kiezen tussen tijdritfiets en racebike maar Charles Leduc verbaasde vriend en vijand door zijn keuze voor de dikke banden van de lefty Cannondale Slate. De sympathieke atleet-voorzitter van Etza, het triatlonteam van Zaventem, kreeg heel wat meewarige blikken in de wisselzone, maar die verdwenen toen hij de ene na de andere voorbijging op de fiets. Zijn wedstrijdverhaal…

“Tradiegetrouw ga ik begin augustus naar één van de ouste triatlons van het land. In de 1/8ste van Eupen moesten we 500 meter zwemmen, 22 km fietsen over een heuvelend parcours en 5 km lopen, waarvan een groot deel in het bos. Dit jaar werd een speciale editie voor mij. Omdat ik geen traditionele koersfiets meer heb, trok ik naar de start met mijn Cannondale Slate, een gravelbike met 27,5 inch wielen en dikke banden van 40 (uit de winkel van BAIK in Nossegem, partner van 3athlon.be).

Charles Le Duc met fiets Eupen 2017

Het zwemmen was dit jaar wat moeilijker gemaakt omdat er meer dan 100 starters extra waren in vergelijking met vorig jaar. Dus lagen we met een 500-tal atleten in het water. Mijn zwemmen verliep zoals altijd moeilijk maar ik geraakte erdoor en kwam als 288ste uit het water. Daarna begon voor mij de inhaalrace. Met de Slate had ik aanvankelijk wat schrik dat ik de snelheid niet zou halen om op mijn niveau te rijden. Maar de fiets heeft me echt verbaasd op die smalle, vaak technische wegen en dat dan nog in de regen. Ik haalde heel wat atleten in en daar zaten er een paar bij met superdure TT fietsen. Uiteindelijk haalde ik een gemiddelde van 33,2 km/uur op die 22 km. Daarmee was ik zeer tevreden. Na een snelle wissel, vertrok ik voor mijn 7 km met nog een mooi tempo en ook nu haalde ik ook wat atleten in. Zelf werd ik nog door enkele jongemannen ingehaald, maar met mijn 60 jaar is dat normaal, denk ik. Uiteindelijk kwam ik binnen op een behoorlijk goede positie: 128ste op meer dan 450 aangekomen atleten en de winst bij de M60,” aldus een blij verraste Charles.

BAIK 2017 Sales Vesterby Roelens