Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Paereyn pakt derde seizoenszege in Donkmeer
Nieuws

Paereyn pakt derde seizoenszege in Donkmeer

Pamphiel Pareyn wint Donkmeer
Pamphiel Pareyn wint Donkmeer triatlon (foto: Johan Tack)

Pamphiel Pareyn had tot dit jaar nog geen enkele triatlon gewonnen, maar sinds zijn zege in de Rosbeiaardtriatlon is de ban gebroken. De 3MD-atleet won een paar weken geleden de Watermolentriatlon in Hamme en zaterdag pakte hij al zijn derde overwinning van het seizoen. Pamphiel ging er vanaf de start hard tegenaan en maakte het af in het lopen. Bij de vrouwen kregen we een spannende wedstrijd tussen Katrien Maes en Karlien Claus.

In Berlare kwamen 220 atleten aan de start voor 1550 meter zwemmen, 45 km fietsen en 10,5 km lopen. Pamphiel Pareyn kwam als eerste uit het water voor Bart Colpaert en Wouter Monchy. Kort achter hen volgden Thomas Steenackers en Dennis Van Damme. Tijdens de eerste van 3 fietsronden zagen we al snel een aantal pelotons zich vormen. Na 1 ronde kregen we een zevental leiders met onder andere Laurens Verluyten, Brecht Van Vooren, Pamphiel Pareyn en Simon Van Langenhoven. Tijdens de tweede fietsronde moest onder andere Dennis de rol lossen en kwam hij in een omvangrijke groep terecht op bijna 4’30”.

Podium met Laurens, Pamphiel en Brecht (foto: Johan Tack)
Podium met Laurens, Pamphiel en Brecht (foto: Johan Tack)

In de eerste meters lopen ging Pamphiel Parein er meteen vandoor, op 10 meter gevolgd door Wouter Monchy, Laurens Verluyten, Brecht Van Vooren en Simon Van Langenhoven en Bart Colpaert. Na één loopronde bleven nog drie leiders over met Pamphiel, Brecht en Laurens. Wouter Monchy volgde op 50 meter, Simon van Langenhoven volgde al op 300m achterstand en Bart Colpaert had de rol definitief moeten lossen. Pamphiel zette in de laatste ronde Laurens definitief op achterstand en won verdiend met 41″ voorsprong. Brecht van Vooren werd derde op 1’05. Colpie eindigde nog als zevende.

Veerle D’Haese podium na inhaalrace, Maes wint

Katrien Maes winnares in Donkmeer triatlon (foto: Johan Tack)
Katrien Maes winnares in Donkmeer triatlon (foto: Johan Tack)

Bij de dames was Katrien Maes de snelste bij het zwemmen voor Karlien Claus en Elke Wauters. Karlien Claus nam de leidersrol over van Katrien na het zwemmen tot de tweede loopronde begon. Dan zette Katrien een versnelling in die Karlien ter plaatse liet. Ze had nog alle moeite om een sterk teruggekomen Veerle D’Haese achter zich te houden aan de meet. Veerle verloor ruim zeven minuten in het zwemmen, maar zette dan een indrukwekkende fietsproef neer waarmee ze ruim vier minuten van haar achterstand afhaalde. 

Uitslag Donkmeer 2017