Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten keert terug met zege in Europabeker, Kiara 7de
Nieuws

Marten keert terug met zege in Europabeker, Kiara 7de

Marten Van Riel Malmo 2017

We hebben hem dit seizoen lang moeten missen in competitie, maar Marten Van Riel is eindelijk terug én hoe… In de ETU Eropean Cup in het Zweedse Malmö pakte hij meteen de overwinning. Zijn eerste van het seizoen én de bevestiging dat hij klaar is voor zijn thuiswedstrijd in Wuustwezel volgende week zondag. Ook bij de vrouwen was er reden tot vieren. Junioreskampioene Kiara Lenaertz bevestigde haar goede vorm door in haar eerste Europa Cup bij de elites meteen een zevende plaats te pakken.

Marten Van Riel viel dit jaar nog voor het begin van het seizoen uit met een stressfractuur. Na een lange revalidatie keerde hij de laatste twee maanden terug in de trainingsgroep van Joel Filliol. Zaterdag werd het zijn heroptreden in competitie en dat zag er goed uit. Marten zwom sterk, bleef attent mee voorin in een kopgroep van zes en maakte het dan mooi af in het lopen. De 185-Sportoase-Vaillant atleet won de sprinttriatlon in 53’46. Negen seconden later werd de Ier Constantine Doherty tweede. De Portugees Pedro Palma werd derde in 54’02. Christophe De Keyser was de tweede Belg op de 19de plaats (54’57). Thomas Jurgens werd 45ste.

Kiara Lenaertz debuteert met top-10

Bij de vrouwen kregen we het debuut van Kiara Lenaertz bij de elites. De Accent-Tribe atlete werd vorige week zaterdag voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioene triatlon bij de juniores. En ook in Malmö had Kiara alweer goeie benen. Na een sterke wedstrijd pakte ze een verrassende zevende plaats in 1u02’15. Winnares was de Francaise Justine Guerard in 1u01’12.

Malmö Triathlon 2017