Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: 2011 ETU in België, met Murray en snelste zwemmer Brems
Nieuws

TBT: 2011 ETU in België, met Murray en snelste zwemmer Brems

Brasschaat 2011 De Cuyper wissel

Zondag ontvangt ons land weer een heleboel internationals op de ETU European Cup van Wuustwezel. Dat doet ons terugdenken aan 30 mei 2011 en we besteden deze Throwback Thursday dan ook graag aan een opmerkelijke overwinning in het Park van Brasschaat. Want destijds won nu wereldtopper Richard Murray de ITU European Premium Cup in ons land. Maar mooier nog vonden wij de jonge lefgozer van toen: Willem Brems. Die slaagde er in om voor Richard Varga (die ondertussen in meer dan 30 WTS manches de beste zwemmer was) uit het water te komen.

De verwachtingen voor Wuustwezel dit jaar zijn hoger gespannen dan destijds in Brasschaat, met vooral Marten Van Riel als kanshebber op het podium. In 2011 waren de Belgische ambities iets bescheidener, zeker met een wereldveld aan de start. Toch slaagden Simon De Cuyper en Katrien Verstuyft er destijds in om een goeie wedstrijd neer te zetten. Simon werd 13de en Katrien Verstuyft was de beste Belgische dame op de 16de plaats. 

Katrien Verstuyft Brasschaat 2011

Wij deden destijds een leuk interview met Richard Murray, eerst in het Engels en dan in het Nederlands/Afrikaans, waar we uiteindelijk helemaal niks van begrepen. 

De foto’s zijn van Johan Tack.

En hier kan je nog eens nalezen wat we in 2011 over Brasschaat schreven:

Verstuyft en De Cuyper beste Belgen in Brasschaat

En voor wie helemaal triatlongek is, we hadden toen ook nog een nieuwsbericht over de niet-ITU triatlon in het voorprogramma, met Matthias Laureys én Sofie Goos als winnaars

Matthias Laureys snelste loper in Brasschaat