Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wordt Embrunman 3 op 3 voor Tine Deckers?
Nieuws

Wordt Embrunman 3 op 3 voor Tine Deckers?

Tine Deckers Alpe Huez 2017 bike

Geen Ironman Hawaii dit jaar voor Tine Deckers. De Belgische triatlete koos drie andere hoofddoelen dit seizoen. De eerste twee daarvan zette ze al naar haar hand. Ze won de Challenge halve triatlon in Geraardsbergen. Haar tweede hoofddoel won ze twee weken geleden geleden. Toen was ze de absoluut beste in de LD triatlon van Alpe d’Huez, waar ze de tegenstand wegblies. Volgende dinsdag staat de Embrunman op het programma en daar wil ze haar drie op drie pakken. 

De Embrunman is één van de zwaarste long distance triatlons ter wereld. Tine krijgt er 188 fietskilometers voor de (SWS)wielen, 4000 hoogtemeters (met onder andere de beklimming van de Col d’Izoard) en een bijzonder lastige marathon voorgeschoteld. De atleten zullen dan ook zo’n 1,5 uur langer dan in een typische LD triatlon nodig hebben om de wedstrijd af te werken.

Bij de vrouwen zijn er zeker zes kandidaten voor de winst. Met name Carrie Lester, de winnares in 2016 die recent nog de Ironman Nice/France won, zal de belangrijkste concurrente worden voor Tine, die zelf de Ironman France al vijf keer won. Met daarnaast Charlotte Morel (Frankrijk, tweede in 2016), Emma Bilham (Zwitserland), Emma Pooley (UK) en Lisa Roberts (VS) is het deelnemersveld bij de vrouwen overigens sterker dan de laatste editie van Ironman France. Op Alpe D’Huez klopte Tine onlangs nog Pooley en Roberts.

“Ik heb bewust gekozen om Ironman France dit jaar niet te doen en te gaan voor winst in twee zware triatlonwedstrijden op mijn bucket list, Alpe d’Huez Triathlon en de EmbrunMan,” aldus Tine. “Na mijn winst in Challenge Geraardsbergen begin juli wist ik dat mijn goede vorm er zat aan te komen. De Alpe d’Huez Triathlon van twee weken geleden, met aankomst op de Alpe en 21 kilometer op hoogte lopen, was de ideale voorbereiding en bevestigde mijn mogelijkheden. Ik kon het verschil maken door de tegenstand op meer dan 15 minuten te fietsen (voor de kenners – 3,9Watt/kg) waardoor ik met een geruststellende voorsprong aan de halve marathon kon beginnen. Het was voldoende voor mijn tweede winst op rij dit seizoen en een boost voor mijn vertrouwen voor de komende opdracht. Ik heb heel veel zin om te racen en kijk enorm uit naar deze wedstrijd,” aldus Tine.

Cornelis Bedding Equili banner2

Jim Thijs, Sven Van Luyck en Timo Van Houtem

Tine is niet de enige Belg aan de start. Bij de mannen kijken we uit naar de in Sardinië dit seizoen onklopbare Jim Thijs. Ook Sven Van Luyck zou volgende week dinsdag weer honderd procent fit moeten zijn en hetzelfde hopen we voor Timothy Van Houtem. Ook onze vroegere 3athlon.be triatlonstage helden Kris Gaudaen en Karl Van Biervliet wensen we veel succes toe, net zoals alle andere (in totaal 41) Belgen…

De wedstrijd vindt plaats op dinsdag 15 augustus en begint om 5u55 in het Plan d’Eau van Embrun.