Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Barthelemy verwacht, De Jaeghere verrassend kampioen
Nieuws

Barthelemy verwacht, De Jaeghere verrassend kampioen

BK Izegem2017 (15)

Op het Callant BK triatlon over de olympische afstand in Izegem kregen we twee keer een onverwacht wedstrijdverloop. Bij de vrouwen haalde favoriete Valerie Barthelemy haar eerste titel binnen op de kwartafstand en dat twee dagen na haar winst in de ETU-race van Wuustwezel. Maar de verschillen waren een stuk groter dan verwacht. Bij de mannen kregen we een verrassend podium met drie beloften. Arthur De Jaegher was zelf verrast door zijn overwinning.

De winst ging overall naar de Fransman Dylan Magnien. Hij knapte geen meter kopwerk op in de kopgroep die halverwege de eerste fietsronde ontstond. Het was aan de Belgen om het werk op te knappen. De Belgische atleten lieten Magnien al snel lopen en hadden vooral ook voor mekaar. Youngster Arthur De Jaegher startte snel in het loopnummer, maar hij bleef aanvankelijk in de greep van uittredend kampioen Simon De Cuyper. Die sukkelt nog altijd met de nasleep van een achillespeesblessure en zou uiteindelijk vrede moeten nemen met een negende plaats. Nochtans zat de kampioen van 2016 goed in de wedstrijd.

BK Izegem2017 (5)

Tuur Lemmens had de rest op achterstand gezet en kwam met 35 seconden op Thomas Jurgens uit het water. Tuur ging echter onderuit vlak voor het opdraaien van een bomvolle Grote Markt in Izegem. Hij moest uit de wedstrijd stappen. Van de andere koplopers bleek Arthur De Jaegher dus de snelste loper. Hij pakte zijn allereerste Belgische titel voor Antonio Hernaert en een blijkbaar goed van het BK halve triatlon herstelde Tom Suetens. Turbotom pakte negen dagen na Eupen het brons.

BK Izegem2017 (14)

Bij de vrouwen waren Charlotte Deldaele en Valerie Barthelemy de beste zwemsters. Hoewel Barthelemy wat ziekjes was en twee dagen geleden Wuustwezel won, werkte ze vlot mee met Deldaele. Achter hen volgden twee duo’s die in de tweede fietsronde samen kwamen. Katrien Verstuyft en Sofie Hooghe kregen het gezelschap van Ine Couckuyt en Christine Verdonck. Het achtervolgende viertal had 1’20 achterstand bij de wissel. Hooghe en Verstuyft brachten dat verschil nog terug in de eerste ronde lopen maar de voorsprong van Barthelemy bleef constant rond de minuut. Na de titel op de sprintafstand pakte Valerie haar tweede goud van het seizoen. Titelverdedigster Sofie Hooghe werd tweede en Katrien Verstuyft pakte het brons.

Callant tri BK ad

Foto’s Mario Vanacker