Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kalgirls willen onder 11 uur duiken in Kalmar
Nieuws

Kalgirls willen onder 11 uur duiken in Kalmar

KalGirls- (8)

Zes triatletes… jong, vrolijk… in voorbereiding op de Ironman van Kalmar. En dus werd het project de ‘Kalgirls’ gedoopt. Tot ver buiten Leuven kreeg het project weerklank en vorige week, vlak tussen het BK halve en het BK kwarttriatlon kregen wij met 3athlon.be de gelegenheid om Hanne, Lore, Jolien, Inge, Charlotte en Stefanie uitgebreid te spreken. Redacteur-atleet Gert-Jan D’haene was er als de kippen bij om hen te vragen naar de reden achter de Kalgirls, de ambities (Hawaii?) en veel meer. Mario Vanacker trok mee op pad om de dames op de gevoelige plaat vast te leggen voordat ze binnenkort aan hun grote avontuur beginnen: de Ironman Kalmar…

KalGirls- (12)

Het is misschien wat vloeken in de kerk, maar we spreken met de dames uit Leuven af in… Gent. Een middelpunt voor zowel de West-Vlamingen als de Brabanders, om de lokale taalbarriëre niet te overtreffen, al wordt er binnen de Kalmar-formatie toch ook wel een duchtig woordje van de prachtige West-Vlaamse taal gesproken. Maar bon, genoeg daarover. Nabij het strand van de Blaarmeersen zien we het zestal arriveren maar het is duidelijk eenrichtingsverkeer… wij worden niet opgemerkt. Of dat aan onze soberheid of hun drukke enthousiasme ligt laat ik in het midden. We gaan hen dus achterna om het flashinterview te kunnen beginnen.

KalGirls- (9)

KalGirls… Vorig jaar is de naam ontstaan en dat op ongeveer hetzelfde moment dat de serie Callboys op tv kwam… Dat kan toch geen toeval zijn? “Niets is minder waar want meer zelfs, we waren hen voor. We zouden Woestijnvis eigenlijk van plagiaat moeten beschuldigen,” klinkt het lachend. Dat KalGirls een samenstelling is van Kalmar en Girls hoefven we jullie vast en zeker niet uit te leggen. “Het idee rond de naam werd gebrouwen in sportcafé ‘De Spuye’ nabij het het sportkot in Leuven. Gekend voor z’n overheerlijke spaghetti’s (bij deze vermeld dames, zet er maar eentje klaar – nvdr).” De naam werd dan wel weer bedacht nadat was beslist dat het zestal zou meedoen aan Zweden. Logisch maar je weet maar nooit. “Na een hevige brainstorm waar namen als de ‘De Zweedse Balletjes’ en ‘Ikea Girls’ naar boven kwamen, werd unaniem beslist dat we vanaf toen als ‘DE KALGIRLS’ door het leven zouden gaan.” Geen slechte beslissing als je het ons vraagt, want een titel met Zweedse Balletjes is misschien net iets minder vleiend.

KalGirls- (18)

Charlotte wil voor Hawaii gaan

Lore, Hanne, Jolien, Inge , Charlotte en Stefanie zijn vooral gekend als het goedlachse TDL-team die streden binnen de nationale T3-series. Maar vanaf dit seizoen zijn ze hun eigen weg gegaan, op hun eigen manier en met hun eigen look. Die mag zeker gezien zijn want bij een vrolijke bende hoort niets meer dan deze kleurrijke uitstraling. Knap Werk! Op hun eigen manier verder werken is ook wat indivueel. “Elke atlete wordt nog steeds begeleid door haar persoonlijke trainer want iedere dame heeft binnen de sport uiteraard nog haar eigen ambities,” leggen ze uit. “Voor de Ironman Kalmar zijn de doelstellingen wel gelijklopend tot unaniem, onze eerste Ironman tot een goed einde brengen en als het even kan in een mooie tijd, liefst sub-11 uur. Bij youngster Charlotte rijkt de ambitie nog iets verder want doordat ze in de agegroup 18-24 terecht komt lijkt de kans om Hawaii te halen misschien wel wat groter en dat is dan ook het doel.”

KalGirls- (4)

Om bij Zweden terecht te komen heeft het bedrijf Ironman zelf geen onbelangrijke rol gespeeld. Na de opties Ironman, Europe en flat aan te klikken gaf de rekenmachine enkel de keuze weer tussen Kalmar en… Kalmar. “De keuze was dus snel gemaakt. Vanaf de inschrijving kon onz voorbereiding beginnen. Een voorbereiding langs Florida, Frankrijk, kapotte derailleurs, veel amusement en tussendoor wat onverwachte aligators… alles was aanwezig. Een voorbereiding die ons nu geleid heeft tot waar we staan, een week voor de Ironman in Kalmar. Aanstaande dinsdag vertrekken we richting Zweden waar we in het vrouwvriendelijke Kalmar (recordaantal vrouwelijke inschrijvingen – nvdr) ook heel wat Belgen tegen het lijf zullen lopen.” Dankzij de vele Belgische starters waar ook de Kalgirls deel van uitmaken is dit een wedstrijd waar ook wij met 3athlon.be samen met jullie naar uitkijken.

KalGirls- (19)

Wij wensen de zes alvast enorm veel succes en we zijn ervan overtuigd dat ze er van gaan genieten. “We willen inderdaad genieten zodat we de smaak helemaal te pakken krijgen en zin zullen hebben naar meer,” klinkt het unaniem. Een volgende aflevering met de ‘Chicks of Bolton’ , de ‘FrankfurterMädchen’ of ‘les Femmes Niçoise’ zien we alvast zitten en misschien komt er in oktober al een flashinterview met een ‘Kalgirl Queen of Hawaii’. Enjoy Girls!

KalGirls- (16)

 

Foto’s: Mario Vanacker