Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonathan Wayaffe enige verrassing in WK-selectie
Jonathan Wayaffe in goeie doen in Wuustwezel (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

Jonathan Wayaffe enige verrassing in WK-selectie

Jonathan Wayaffe in goeie doen in Wuustwezel (foto: Mario Vanacker)
Jonathan Wayaffe in goeie doen in Wuustwezel (foto: Mario Vanacker)

De BTDF, de Belgische Triatlon en Duatlon Federatie, heeft de voorlopige selectie bekendgemaakt voor de WTS Grand Final en het WK triatlon in Rotterdam. Bij de elites zijn er niet meteen verrassingen te bespeuren, maar bij de U23 is de selectie van Jonathan Wayaffe opvallend. Hij bleef negen maanden langs de kant door een blessure, maar zondag was hij in Wuustwezel op topniveau. Zijn negende plaats en zijn sterke rol in de ETU Europabeker triatlon zal zeker meegespeeld hebben bij zijn selectie.

Bij de vrouwen zijn Claire Michel en Valerie Barthelemy zeker van een startplaats in de Grand Final van de World Triathlon Series. De Grand Final is voor hen het officieuze WK omdat de wereldtitel over het volledige WTS circuit geldt. Bij de mannen zijn drie Belgen voorgeselecteerd maar of zij effectief kunnen starten, is afhankelijk van het definitieve aantal startplaatsen voor de Belgische mannen. Naast Marten Van Riel (winnaar van de ETU Malmö en Wuustwezel) en Jelle Geens (6de in de WTS Montreal) is ook Christophe De Keyser geselecteerd.

Bij de beloften helaas geen Belgische vrouwen en ook geen vertegenwoordiger van het BK van dinsdag in Izegem. Daar stonden met Arthur de Jaegher, Antonio Hernaert en Tom Suetens drie beloften op het podium. Maar op het WK U23 zijn het internationals Erwin Vanderplancke en Jonathan Wayaffe die meemogen. Die laatste heeft op het juiste moment de goede vorm te pakken, al was dat niet evident, vertelde hij ons in Wuustwezel. “Ik voel me nu sterker dan ooit en heb zin in wedstrijden. Ik heb er bijna negen maanden uitgelegen met een blessure, maar ik heb de laatste maanden heel hard gewerkt om terug te komen,” aldus JoJo.

De selectie voor de juniores wordt bekendgemaakt na de ETU Cup van Lausanne en de T3 Series in Deinze.

Het WK vindt van 14 tot en met 17 september plaats in Rotterdam. Naast de juniores, beloften en elites staan er ook ruim 170 age groupers aan de start voor België. Met 3athlon.be en het Belgium 3 Team (het age group initiatief van de VTDL) gaan we die dagen zo veel mogelijk live gaan…