Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Denteneer en alweer Barthelemy in T3 Deinze
Kjel De Hertog en Peter Denteneer op kop door de wisselzone (foto: Ruben Vandevoorde)
Nieuws

Denteneer en alweer Barthelemy in T3 Deinze

Peter Denteneer wint T3 in Deinze (foto: Ruben Vandevoorde)
Peter Denteneer wint T3 in Deinze (foto: Ruben Vandevoorde)

Valerie Barthelemy is aan een winning streak bezig. Na winst in de ETU van Wuustwezel zondag en de Belgische titel kwarttriatlon op dinsdag pakte de Atriac-atlete zaterdagavond haar derde overwinning op zeven dagen tijd. Ook in de T3 Series in Deinze, de Belgische triatlon teamcompetitie, was ze een klasse te sterk. Met Sara Van de Vel op twee was de ploegenzege ook voor Atriac. Bij de mannen greep TRIGT naast de dagzege ondanks de winst van Peter Denteneer en de tweede plaats van Erwin Vanderplancke.

Valerie Barthelemy aan kop, voor haar Krug en Akershoek (foto: Ruben Vandevoorde)
Valerie Barthelemy aan kop, voor haar Krug en Akershoek (foto: Ruben Vandevoorde)

Na 750 meter zwemmen kwam Barthelemy als eerste uit het water in de individuele sprinttriatlon. Charlotte Deldaele volgde met Margot Moerman op korte afstand, maar Valerie wisselde snel en begon alleen aan de 20 km fietsen. Deldaele kreeg in de achtervolging het gezelschap van ploeggenote Ine Couckuyt, Sara Van de Vel en Accent-tribe atlete Kiara Lenaertz. Ze konden niet verhinderen dat Barthelemy meer dan een minuut wegfietste. Die voorsprong was voldoende om het in het lopen af te maken. Sara Van de Vel pakte de tweede plaats en Kiara Lenaertz werd derde. Dat leverde Atriac de zege op per ploeg, waardoor de Antwerpse ploeg zijn voorsprong in het klassement nog vergroot. Zamaro-Wilier KTT werd tweede met 25 punten en vlak achter hen eindigden TRIGT en EFC-ITC ex aequo met 26 punten. De derde plaats was voor Izegem dankzij het beste individuele resultaat van Ine Couckuyt die 6de werd.

Kjel De Hertog en Peter Denteneer op kop door de wisselzone (foto: Ruben Vandevoorde)
Kjel De Hertog en Peter Denteneer op kop door de wisselzone (foto: Ruben Vandevoorde)

Bij de mannen stond er in het zwemmen alweer geen maat op Tuur Lemmens. Achter hem kregen we twee grote groepen, maar het peloton, vooral onder impuls van een sterke Tim Van Hemel, slaagde er niet in om de achterstand op de kopgroep van 10 onder de minuut te krijgen. Dat was vooral te danken aan het werk van Denteneer en Vanderplancke vooraan, die samen met de drie triatleten (Akershoek, Verhaegen en Suetens) van Zamaro-Wilier KTT goed samenwerkten. Ondanks de sterke fietsproef hadden Peter en Erwin nog goeie loopbenen. De twee TRIGT atleten gingen er samen vandoor in de 5 km lopen. In de slotronde nam Denteneer voorsprong om verdiend te winnen. Vanderplancke werd tweede en Tom Suetens stormde, net zoals op het BK dinsdag, naar de derde plaats. Met Marco Akershoek op 5, Jarne Verhaegen op 7 en Yorben Verboven op 10 ging het ploegenklassement in Deinze duidelijk naar Zamaro-Wilier KTT. De tweede plaats was voor TRIGT-Arena-Fuji-CBD en SMO-Specialized pakte de derde plaats.

Slipcursus voor winnaar zonder rijbewijs

In de voorafgaande sprinttriatlon pakte de jonge Eskil De Witte van SMO-Specialized de overwinning. Hij ging van start tot finish aan de leiding en kreeg van sponsor MIG Motors een slipcursus cadeau, maar moet eerst nog achter zijn rijbewijs aangaan 🙂 Raphael Amato liep nog naar de tweede plaats voor Pieter Vanhee en Andres Scherpereel. Bij de vrouwen gaf SMO-Specialized forfait voor de T3 Series. De twee dames startten dan maar in de sprinttriatlon en pakten de eerste twee plaatsen. Karlien Claus won voor Melanie Matthys. Frauke Timmerman werd derde. En team Oilservice won de bedrijventrio-wedstrijd voor MIG Motors, die met Johan Museeuw als fietser aantraden…