Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goetstouwers en Adam klasse te sterk in Deinze
Stenn Goetstouwers wint overtuigend in Deinze (foto: Mario Vanacker)
Nieuws

Goetstouwers en Adam klasse te sterk in Deinze

Stenn Goetstouwers wint overtuigend in Deinze (foto: Mario Vanacker)
Stenn Goetstouwers wint overtuigend in Deinze (foto: Mario Vanacker)

De halve triatlon van Deinze kreeg twee verdiende winnaars, maar beiden deden het van start tot finish en haalden zo de spanning al vroeg uit de wedstrijd. Voor Stefanie Adam een week voor de Ironman van Vichy het ideale scenario. Ook Stenn Goetstouwers had overwicht, maar kreeg het in de slotfase nog wat moeilijk. Ook voor hem is het volgende week weer prijs met de 70.3 Ironman van Zell-am-See…

Stefanie Adam op weg naar de zege in Deinze (foto: Mario Vanacker)
Stefanie Adam op weg naar de zege in Deinze (foto: Mario Vanacker)

Stefanie Adam maakte deel uit van een kopgroepje van drie tijdens de 2 km zwemmen. Maar eens op de fiets ging de 3MD-atlete er als een speer vandoor. De verschillen liepen vrij snel op en bij de wissel had ze al meer dan tien minuten op Sweta Meersman en Deborah Ghyselen. De duatlete van ETZ had niet super gezwommen, maar rukte beetje bij beetje op naar de kop van de wedstrijd. Stefanie Adam bleef ook vlot lopen en won de halve triatlon in 4u26’06 zonder echt diep te moeten gaan. Een ideale voorbode voor Vichy. Bovendien kan de eindzege in de UrbanTriSports 3Series haar nu niet meer ontsnappen. Meersman werd tweede en Ghyselen was tevreden met de derde plaats. De Portugese Abigail Santana liep nog sterk naar de vierde plaats voor Femke Reynaert. De Nederlandse dames Concetta Pichieri, winnares bij de veteranes, en Esther Brakenhoff werden zesde en zevende.

Arne Devliegher voor het thuispubliek (foto: Mario Vanacker)
Arne Devliegher voor het thuispubliek (foto: Mario Vanacker)

Bij de mannen had Stenn Goetstouwers meteen de toon gezet door ruim een minuut van de rest weg te zwemmen. Alleen Kasper Lagae probeerde nog enigszins in het spoor te blijven van de Tank van Wuustwezel, maar hij moest in de 90 km fietsen toch zeven minuten toegeven op Stenn. Michael Dewilde volgde een tijdje alleen op de derde plaats maar in de slotronde kwam een groepje voorbij met onder andere Arne Devliegher, Frederik Boussy, Maarten Seghers.

In het lopen wisselden de posities nog een paar keer, maar de enige constante was vooraan Stenn Goetstouwers. Die stormde in 3u55’20 naar een verdiende overwinning. Arne Devliegher kreeg bij het ingaan van de slotronde Lagae nog te pakken en pakte voor het thuispubliek de tweede plaats. Kasper Lagae werd vijf dagen na zijn elfde plaats in het BK in eigen Izegem derde. Maarten Seghers maakte het thuissucces compleet met een vierde plaats en Whytic Priem werd nog knap vijfde.

Kasper Lagae op zijn nieuwe tijdritbolide (foto: Mario Vanacker)
Kasper Lagae op zijn nieuwe tijdritbolide (foto: Mario Vanacker)

Voor Stenn Goetstouwers werd het uiteindelijk nog moeilijk. “Ik kreeg het in de laatste 10 kilometer lopen toch nog even lastig. Het fietsen ging goed, maar ik vrees dat ik iets te hard doorgegaan ben en dat voelde ik in de slotfase. Ik moest het tempo laten zakken, maar het verschil was dan al gemaakt. Volgende week hoop ik de goede lijn door te kunnen trekken naar Zell-am-See. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden,” aldus Stenn.