Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos nu ook in IM Kopenhagen op podium
Nieuws

Sofie Goos nu ook in IM Kopenhagen op podium

Sofie Goos Kopenhagen

Wat een comebackjaar voor Sofie Goos. De Antwerpse Sportoase-Brunel triatlete pakte binnen het Challenge circuit dit seizoen al een paar schitterende prestaties, maar zondag maakte ze haar heroptreden in het Ironmancircuit. In een sterkbezette Ironman Kopenhagen pakte La Goos een schitterende derde plaats. De winst was ook voor een deel Belgisch, want de Deense winnares Michelle Vesterby wordt getraind door Luc Van Lierde (en is kind aan huis bij 3athlon.be partner BAIK in Nossegem).

Sofie Goos podium Kopenhagen

In Kopenhagen stonden alleen vrouwelijke pro’s aan de start. Bij de mannen was het een age group only race. Het was tijdens het fietsen al snel duidelijk dat Vesterby een topdag had. De atlete van coach Luc Van Lierde reed meer dan tien minuten weg van de tegenstand. In tweede positie volgde ex-BMC-Etixx atlete Corinne Abraham. Sofie Goos, op de Wilier-fiets met SWS-wheels, nestelde zich in derde positie maar wist met onder andere Camilla Lindholm en Jeanne Cologone nog een paar sterke dames achter haar. In de marathon hield Vesterby goed stand, al kwam Abraham nog dichter. La Goos bleef ook sterk lopen en liep in 9u17’06 naar het podium bij de pro’s. Een deugddoende derde plaats in haar comebackjaar.

Michelle Vesterby won overtuigend in 9u00’19 en Corinne Abraham werd tweede in 9u08’06. Bij de mannen was Koen Lintermans de beste Belg op een 52ste plaats. De event manager van Chimay werd 21ste in 9u06’57. Hij werd zesde in zijn age group.

Sportoase banner

Joris Buyl net buiten top-10 in Dublin

In Dublin, Ierland was er de 70.3 Ironman. Daar kregen we bijna een Belg in de top-10. De Brit David McNamee pakte de overwinning in Dublin in 3u48’14. Onze landgenoot Joris Buyl, getraind door Olivier Pingnet, werd knap elfde. Een mooi resultaat voor de XCD-atleet die lange tijd buiten strijd was door een blessure…