Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel wint eerste T3
Tim Van Hemel wint in Nisramont (foto: Geoffrey Meuli)
Nieuws

Tim Van Hemel wint eerste T3

Tim Van Hemel wint in Nisramont (foto: Geoffrey Meuli)
Tim Van Hemel wint in Nisramont (foto: Geoffrey Meuli)

De voorlaatste manche van de T3 team triathlon series bracht de Belgische topploegen opnieuw naar heuvelachtig terrein. Door wegenwerken in het centrum van La Roche werd de wedstrijd verplaatst naar Nisramont. Daar kregen de atleten vlak na het zwemonderdeel een stevige klim voor de wielen. Dat lag Tim Van Hemel wel, die in het lopen de winst pakte voor Jorik Van Egdom. Katrien Verstuyft rekende in het lopen af met een sterke Charlotte Deldaele. Atriac en SMO-Specialized pakten de zege per ploeg.

Bij de vrouwen bleek Katrien Verstuyft de inspanningen van haar zege in Knokke goed verteerd te hebben. Ze ging meteen aan kop met Charlotte Deldaele en Kiara Lenaertz. De Belgische junioreskampioene moest de twee laten gaan tijdens het klimmen en volgde halfweg in een groepje met Sara Van De Vel, Ine Couckuyt en Emma Claisse. Deldaele en Verstuyft pakten een stevige voorsprong en zouden het onder elkaar uitvechten in de 5 km lopen. Op een natgeregend loopparcours was Katrien Verstuyft de snelste voor Charlotte Deldaele. Atriac Antwerpen pakte opnieuw de ploegenzege en niets staat de eindzege in de T3 nog in de weg nu. TRIGT-Arena-Fuji-CBD, met een sterke Emma Claisse, werden tweede. EFC-ITC pakte de derde plaats.

Katrien Verstuyft opnieuw winnares (foto: Geoffrey Meuli)
Katrien Verstuyft opnieuw winnares (foto: Geoffrey Meuli)

In de mannenwedstrijd kregen we een select kopgroepje van zes met onder andere Tuur Lemmens maar ze kregen al snel het gezelschap van een groot peloton met daarin zowat alle favorieten. In de slotfase van de 20 km fietsen gingen nog een paar atleten in de aanval, met Belgisch kampioen Arthur De Jaegher op kop. Die begon samen met Dylan Magnien aan de 5 km lopen. Maar uit de grote groep rukte Tim Van Hemel in één keer op naar voor. De atleet van SP&O Mechelen deed het in de Nederlandse Eredivisie al schitterend met Squadra Eindhoven maar in Nisramont pakte hij zijn allereerste T3 overwinning. Beloftenwereldkampioen Jorik Van Egdom werd tweede en pakte daarmee belangrijke punten voor SMO-Specialized. Die pakten de dagzege voor KTT-Zamaro-Wilier en TRIGT-Arena-Fuji-CBD.

Door die uitslag blijft het spannend tussen de top-3 en zal de laatste manche in Lille op 24 september beslissend zijn.

In de individuele sprinttriatlon wonnen eerder op de dag Antoon Houben en Charlotte Dewilde.

Uitslagen Nisramont