Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gomez wereldkampioen, Heemeryck 10de
Nieuws

Gomez wereldkampioen, Heemeryck 10de

Javier Gomez Chattanooga

In Chattanooga heeft Javier Gomez zijn tweede wereldtitel 70.3 Ironman veroverd. Maar onze aandacht ging vooral uit naar Pieter Heemeryck. Onze landgenoot streed de hele dag mee voorin in de chase pack achter een sterke Ben Kanute. In het lopen ging de Domo-Scott atleet alsnog naar de verhoopte top-10 plaats. Zaterdag al pakte Daniela Ryf opnieuw de wereldtitel.

Het waren historische wereldkampioenschappen in Chattanooga, in de VS. Voor het allereerst werd het WK gespreid over twee dagen, met de vrouwen op zaterdag en de mannen op zondag. Zaterdag was er al een gedeeltelijk Belgisch succes met de tweede plaats van Emma Pallant, van het BMC-Etixx team, dat haar thuisbasis in Kalmthout heeft. Maar de jonge Britse triatlete moest haar meerdere erkennen in wereldkampioene Daniela Ryf.

Op zondag kregen we een felle strijd waarin twee olympische atleten zich onderscheidden. Door het grote aantal toppers aan de start bleven de verschillen erg beperkt. Ben Kanute, bekend van zijn breakaways op de fiets in de World Triathlon Series, deed opnieuw waar hij goed in is. In de 90 km fietsen ging hij alleen in de aanval. Een grote groep, met Pieter Heemeryck, volgde op vier minuten. Kienle probeerde in de tegenaanval te gaan, maar hij zou niet eens in aanmerking komen voor het podium. Kanute bleef lang standhouden, maar tegenover Javier Gomez was geen kruid gewassen. De Spanjaard stormde met een halve marathon van 1u10(!) naar een oververdiende wereldtitel, zijn tweede in 70.3 Ironman. Kanute pakte de tweede plaats en Tim Don werd nog knap derde na een sterk loopnummer. Sam Appleton werd verrassend vierde voor Sebastian Kienle. En op plaats tien kregen we Pieter Heemeryck. Die finishte in 3u57’38 op 7’52 van winnaar Gomez.

Pieter Heemeryck Chattanooga

Heemeryck had vooraf op een top-10 gemikt na al een sterk seizoen op de halve afstand. Eerder werd hij al 6de in The Championship van Challenge Family in Samorin.