Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Dij(c)k tot Dam 4 – “Broek en zonnebril bij? Klaar!”
Belgium3Team

Van Dij(c)k tot Dam 4 – “Broek en zonnebril bij? Klaar!”

Belgium3Team ceremonie Rotterdam

Op vrijdag liepen we een uiterlijk rustige columnist tegen het sportieve lijf in Rotterdam. Frederik Van Dijck is ter plaatse en pende zijn eerste echte Rotterdamse column neer, deel 4 in de reeks Van Dij(c)k tot Dam, over de checklist, de strakke planning, het warmhouden… Kriebels voor het WK, kortom… “Intussen ben ik aangekomen in Rotterdam en heb ik al wat van de sfeer kunnen snuiven van de wedstrijden. En belangrijker: mezelf al ingeschreven en georiënteerd. Want door de combinatie van meerdere sporten op 1 dag is het toch vaak best ingewikkeld wat betreft wisselzones en materiaal.” 

“Bij het inpakken voor een wedstrijd of stage verschiet ik toch vaak wat er allemaal in de valies gaat. Ik ben dan regelmatig jaloers op andere sporten, zoals beachvolleybal. “Broek en zonnebril bij? Klaar!” Niet zo bij triatlon. Allereerst proberen anticiperen op allerlei weersomstandigheden. Triatlon mag dan wel een zomersport zijn, eens je kou hebt geraak je daar toch moeilijk van af. Wil je daarbij ook nog eens gaan trainen of verkennen op locatie, dan gaat er nog een hoop extra kledij, eten en drinken mee. Intussen heb ik een vast lijstje aangelegd waar echt alles opstaat, zodat ik de denkoefening niet elke keer opnieuw moet doen. Sapristi, en dan toch ben ik rekkers vergeten! 

Eens al het materiaal ingepakt is, komt eigenlijk het moeilijkste stuk nog: alles op het juiste uur op de juiste plek krijgen. Door het feit dat de wedstrijd zondag start om 8u24 wordt het al lastiger om gewoon “ruim op tijd” te gaan. Overigens geen cadeau, dat uur. De mensen die me zelfs niet eens goed kennen weten dat ik niet bepaald een ochtendmens ben. Het feit dat je voor de start ook nog langs twee wisselzones moet, een watertaxi pakken, verplaatsen van hotel naar start en ontbijten (in omgekeerde chronologische volgorde) maakt dat ik een groot blad heb genomen en van minuut tot minuut mijn puzzel heb gemaakt. En bijgevolg berekend heb dat ik om 6u best opsta, zonder veel marge. Naast vroeg zal het vooral ook fris zijn. Zo lang mogelijk warm houden voor de start dan maar. 

Ja, op die manier is triatlon niet alleen een sport voor sportieve veelvraten, maar ook voor mensen die houden van een logistieke uitdaging. Net dat onvoorspelbare maakt het natuurlijk altijd extra boeiend. Waar zullen we zwemmen, hoe zal het parcours eruit zien, hoe geraak ik waar. Net die spanning maakt dat ik alvast uitkijk naar dit weekend! Morgen eerst supporteren voor onze landgenoten. In het bijzonder Atriac-club-genote Valerie Barthelemy die ik tijdens het BK van vorig jaar heb leren kennen. Altijd een aparte plek om mensen te ontmoeten. En Yorben Verboven, een talent waar ik een stage mee mocht delen. 

Maar ook voor al de rest heel erg veel succes!”