Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wayaffe 18de op WK beloften
Nieuws

Wayaffe 18de op WK beloften

Wayaffe WK Rotterdam

Vrijdag hebben we in Rotterdam een voorsmaakje gekregen voor de Grand Final bij de elites op zaterdag. Tijdens het WK triatlon voor beloften, kregen de mannen onder de 23 hetzelfde fietsparcours voor de wielen en dat bleek toch lastig. De twee Belgen kwamen in een grote achtervolgende groep terecht. In het lopen slaagde Jonathan Wayaffe er nog in om nog wat plaatsen goed te maken.

Jojo werd 18de na een sterk loopnummer. Samen met Erwin Vanderplancke knapte hij redelijk wat werk op tijdens de 40 km fietsen. In de slotronde zette Wayaffe zich op kop van de achtervolgende groep om als eerste de wissel in te gaan. Hij begon erg snel aan het lopen maar moest halverwege wat gas terugnemen. Jonathan komt terug uit blessure en heeft nog niet zo veel snelle 10 kms in de benen dit jaar. Toch kwam hij er in de slotronde opnieuw door en pakte alsnog een knappe 18de plaats te midden een sterk veld van 83 atleten. Erwin Vanderplancke verging het minder goed. Hij kreeg het lastig in het lopen en werd 36ste.

De wereldtitel werd in een Franse spurt beslist in het voordeel van Raphael Montoya die het nipt haalde van Dorian Coninx. Ondanks een 15 seconden penalty werd de Australiër Luke Willian derde.