Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel beste Belg in Grand Final
Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)
Belgium3Team

Marten Van Riel beste Belg in Grand Final

Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)
Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)

Ondanks de regen en de koude kreeg de World Triathlon Series een spetterende Grand Final, met een Belg in de hoofdrol op de fiets. Voortgestuwd het door de opzwepende aanmoedigingen van een groot aantal supporters aan het Belgian House probeerde Marten Van Riel een aantal keer in de aanval te trekken. Uiteindelijk bleef de grote kopgroep samen en liep Marten nog naar een dertiende plaats.

Valpartij nekt Jelle Geens

De wedstrijd begon goed voor de Belgen met Peter Denteneer als vierde uit het water. Marten Van Riel volgde ook in de kopgroep en Jelle Geens verloor niet al te veel tijd en zat bij Murray en Blummenfelt in goed gezelschap. Helaas zat de wedstrijd er al snel op voor Jelle. “Ik kwam in de eerste bochtige sectie van vijf, zes bochten ten val. Onderuit geschoven, mijn remgreep helemaal scheef en wat geschaafd. Ik probeerde nog even door te gaan, maar zag al snel in dat het zinloos was. En dat is een serieuze ontgoocheling want mijn vorm is super en dat had ik vandaag graag laten zien. Zelfs het zwemmen was ok en ik zat tussen de juiste mannen om nadien nog vooraan te kunnen aansluiten. Jammer,” aldus een ontgoochelde Jelle.

In het fietsen moest Peter Denteneer vooraan helaas lossen. “Dat is nu mijn werkpunt naar volgend seizoen, want wat rijden die mannen hard… Voor de rest had ik een goeie wedstrijd, met een loopnummer waar ik tevreden mee ben. Jammer dus dat ik moest lossen vooraan,” aldus Peter. Denteneer werd 37ste. Christophe De Keyser finishte achter hem als 40ste.

Marten Van Riel werd de beste Belg, maar hij was ontgoocheld met de dertiende plaats. “Ik heb een aantal keer geprobeerd maar er waren er maar drie of vier die ook wilden meerijden in de grote groep. Het fietsen was erg technisch, zeker door die nattigheid. De kop doen na de bochten, dat kost krachten,” aldus Marten.

De Belgische triatleten werden telkens luid aangemoedigd door heel wat supporters die verzameld hadden aan het Belgian House vlak voor het keerpunt bij het fietsen en het lopen. De sfeer zat er ondanks het natte weer de hele dag in. Vincent Luis won de Grand Final voor Kristian Blummenfelt en Mario Mola.

Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)
Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)

Te koud en te nat voor de juniores

’s Ochtends mochten de jongens junioren de debatten openen. Voor de Belgische jongens was het vooral zaak van ervaring op te doen. Jarno Cuypers had nog een vrij goed zwem- en fietsnummer maar hij kwam helemaal verkrampt door de kou en de regen van de fiets. Ook de andere belgen, Rik Malcorps en Yorben Verboven, hadden last van de weersomstandigheden. Yorben werd 44ste, Jarno 47ste en Rik 58ste.