Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire krijgt geen steun, Valerie valt in Grand Final
Worldchampionship Triathlon Rotterdam
Belgium3Team

Claire krijgt geen steun, Valerie valt in Grand Final

Worldchampionship Triathlon Rotterdam
Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)

De Grand Final van de World Triathlon Series in Rotterdam draaide uit op een teleurstelling voor de twee Belgische vrouwen. Zowel Claire Michel als Valerie Barthelemy hadden een goeie wedstrijd. Valerie werd echter genekt door een slipper aan het keerpunt. Claire kreeg dan weer geen enkele steun in haar groepje tijdens het fietsen.

Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)
Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)

Flora Duffy onderstreepte haar meesterschap dit seizoen met vlotte winst en een nieuwe wereldtitel. De Bermudaanse ging er al snel vandoor en bouwde samen met Katie Zaferes en Jessica Learmonth een stevige voorsprong uit. Achter de eerste grote achtervolgende groep had Valerie Barthelemy zich in een sterke groep genesteld maar rond halfweg kwam ze na een schuiver bij het keerpunt ten val. “Ik zat in het wiel van Nicola Spirig toen het fout ging. Keerpunten van 180 graden zijn nog niet echt mijn ding en door de nattigheid gleed ik plots onderuit. Ik zat vrij snel weer op de fiets maar moest mijn ritme hervinden en ondertussen had ik de aansluiting natuurlijk gemist. Uiteindelijk heb ik nog vrij goed gelopen, dus ik ben redelijk tevreden van mijn race, alleen jammer van die schuiver,” aldus Val, deels in het Frans en deels in het Engels. Ze werd nog 31ste.

Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)
Worldchampionship Triathlon Rotterdam (foto: Didier Vandenbosch)

Claire Michel pakte een 21ste plaats maar er zat een pak meer in. Jammer genoeg kon ze na het zwemmen net niet aansluiten bij de grote groep met Valerie Barthelemy. Vervolgens zagen we haar voor het Belgian House 14 keer op kop voorbijkomen op de fiets. “Oh, ik was zo teleurgesteld dat de andere meisjes niet wilden rijden,” vertelt Claire. “Ik heb heel veel kopwerk gedaan en hen zelfs aangesproken om mee te helpen, maar dat baatte niet. Nochtans voelde ik me vandaag goed en ik had sterke loopbenen. Gelukkig waren er al die Belgische supporters die me vooruitgestuwd hebben. Dat gaf echt een boost,” aldus Claire.

Hanne De Vet net naast top-30

Bij de meisjes beloften stond er ’s ochtends 1 landgenote aan de start. Hanne De Vet zette in de regen een vrij sterke wedstrijd neer en de beoogde top-30 zat er zeker in. Ze liep in de slotfase een tijdje op de 28ste plaats, maar verloor in de slotronde nog een paar plaatsen en werd 31ste. De Amerikaanse Tamara Gorman werd de verrassende wereldkampioene.