Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cool vindt tweede adem in slotronde
Ine Couckuyt wint in Iepet (foto: Griet Tanghe)
Nieuws

Cool vindt tweede adem in slotronde

Ine Couckuyt wint in Iepet (foto: Griet Tanghe)
Ine Couckuyt wint in Ieper (foto: Griet Tanghe)

In Ieper stond voor de 8ste keer triathlon centraal. De SPORTICS In Flanders Fields Triathlon mocht zich opmaken voor een zonrijke dag en een knap deelnemersveld. Bij de mannen zou titelverdediger Hannes Cool een gooi doen naar een nieuwe zege, de beste manier om zijn ontgoocheling van de Ironman Wales de week voordien door te spoelen. Met Sybren Baelde, Brecht Van Vooren, Jelle Clijsters, Arnaud Dely en Whytic Priem was de tegenstand alvast niet mals. Bij de dames was het uitkijken naar de tweestrijd tussen Sofie Hooghe en Ine Couckuyt, de winnaressen van de laatste 2 edities.

Na 1000 met een Rolling start in de Ieperse vesten kwam TRIBE Accent atleet Joachim Wera als eerste uit het water, kort achterna gezeten door Jelle Clijsters en Bert Decoene. Niet veel later volgde een kleine groep waar onder andere Hannes Cool en Sybren Baelde deel van uitmaakten. Hannes Cool draaide meteen de gashendel open en duldde geen tegenstand in het fietsen. Met een bonus van een kleine 2 minuten dook hij als leider de wissel binnen. Whytic Priem en Brecht van Vooren en Olivier Cardoen waren verder opgeschoven naar voor en doken samen met Sybren Baelde de wissel binnen.

Hannes Cool in Ieper (foto: Griet Tanghe)
Hannes Cool in Ieper (foto: Griet Tanghe)

Sybren Baelde toonde z’n snelle loopbenen en zette meteen zijn jacht in richting Hannes Cool. Na 2 van de 3 looprondes had de jonge LTTD-atleet Cool te grazen en leek op een prestigieuze zege af te stevenen. Maar dat was buiten Hannes Cool gerekend. De EFC-ITC atleet had zijn 10 km perfect ingedeeld en had nog iets over gehouden voor de laatste ronde. Hannes Cool kon nog een versnelling plaatsen en kon zo Sybren Baelde met 6 seconden afhouden aan de finish en volgt daarmee zichzelf op als winnaar van deze triathlon. Met een verbluffende run mocht Arnaud Dely mee het podium op als 3de heer. Whytic Priem legde een week na La Roche opnieuw beslag op de 4de plaats voor Brecht Van Vooren.

Couckuyt klopt Hooghe

Bij de dames kwam titelverdedigster Sofie Hooghe als eerste uit het water. Met een bonus van een dertigtal seconden begon zij aan de zware fietsproef rond Ieper. Ine Couckuyt sprong als 2de dame op de fiets. Ine Couckuyt ging op en over de LTTD-atlete en kon haar voorsprong verder uitbouwen. Met een ruime 3 minuten voorsprong begon zij aan de 3 plaatselijke looprondes rond de Ieperse vesten en doorheen de Menenpoort.

Sofie Hooghe knabbelde beetje bij beetje van de achterstand af maar bij het ingaan van de laatste ronde besefte ze dat het bijna onbegonnen werk werd om Ine Couckuyt nog te pakken te krijgen. Na een 2de plaats in 2016 mocht Ine Couckuyt na 2015 voor de 2de maal het zegegebaar maken in Ieper. Een ontgoochelde Sofie Hooghe werd tweede maar was duidelijk voor meer gekomen. De strijd om de laatste podiumstek werd erg spannend tussen Katrien Maes en thuisatlete Lies Vermont. Met één luttele seconde moest Lies Vermont zich tevreden stellen met een 4de plaats net na Katrien Maes.

3PT Solidpharma pakt eindzege 2de divisie

Met deze SPORTICS In Flanders Field Triathlon stond meteen ook de slotmanche van de 2de divisie van de T3 Team Series op het programma. Het 3PT – SolidPharma team ging als leider deze laatste manche in. Eerder dit jaar kaapte het team al de zege in Weiswampach en Zwevegem weg en ze waren dan ook gebrand om een 3de zege op 5 manches te behalen. TrigT-CBD en ETL zouden de grootste uitdagers worden voor de dag- en eindzege. De logica werd gerespecteerd en het ging ook tussen deze 3 teams om de dagzege. Met 2 man binnen de top 10 toonde 3PT zich sterk als blok. Met een 3de overwinning op 5 manches toonde 3PT – SolidPharma zich het sterkste team binnen deze 2de divisie. TrigT-CBD werd 2de en de Limburgers van ETL 3de.

Ieper 2017