Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mets en Adams pakken dubbel in Mechelen
Nieuws

Mets en Adams pakken dubbel in Mechelen

Tom Mets

Wisselvallig weer en het WK in Rotterdam zouden wel eens roet in het eten kunnen gooien van wat Belgische wedstrijden dit weekend. Maar niets was minder waar in Mechelen. De vaste waarde op de triatlonkalender zag zijn jarenlange inzet voor de sport beloond worden met zon en een mooi deelnemersveld en mooie winnaars.

De sprintafstand werd reeds om 10u afgewerkt waardoor de buitentemperatuur bijna een spelbreker zou zijn geweest. Maar net op tijd kwam de zon piepen vanachter de Mechelse wolken en konden de atleten starten zonder probleem. Jolien Vermeylen speelde onmiddellijk haar troef uit en wist met een bonus van bijna een minuut uit de Eglegelvijver te kruipen. De Atriac-atlete maakt er een solorace van want ze wist haar voorsprong van anderhalve minuut te behouden op een achtervolgend duo bestaande uit ploeggenote Britt Heirman en Jessica Verlinden van KTT.  Het lopen zou bepalen wie met zilver en en wie met brons naar huis mocht. De overige atleten werden toen al op ruime achterstand gezet. Heirman maakt het Atriac-feest compleet door zich naar de tweede plaats te lopen terwijl Verlinden het brons naar de Kempen mag meenemen.
 
Bij de heren was het Jonas de Wachter die de forsing voerde in het water. Hij wist op het einde zelfs nog even Gianni Nauwelaers uit de voeten te zwemmen. Samen konden ze een goede halve minuut pakken op het trio Bob Schaepherders, Balder Van Stichel en Pieter Luyckx. Maar het was Schaepenherders die de beste fietsbenen had en zijn ploeggenoot Jonas ging opzoeken. Samen reden ze weg van de concurrentie, waar Lukas Bosmans nu de scepter zwaaide. Ondanks zijn beukwerk kon hij niet veel dichter komen op het duo vooraan. Hij schudde wel zo hard aan de boom dat enkel nog Gianni Nauwelaers kon volgen in zijn wiel.  Jonas en Bob vertrokken met een voorsprong van 50 seconden uit T2. Lukas en Gianni konden halverwege de 5km lopen Jonas nog bijhalen maar de overwinning van Bob was al gaan vliegen. Lukas Bosmans eindigde zo op twee en Gianni Nauwelaers op drie. 

Battle tussen nieuwe en oude garde

In de namiddag stond er de traditionele kwarttriatlon op het programma. Last-minute kwamen hier Tom Mets en Bert Jammaer nog opduiken op de startlijst van de heren. We konden het dan ook een battle noemen tussen de ‘nieuwe’ en de ‘oude’ garde.  Tuur Lemmens vertrok loeihard in het zwemmen en sloeg een kloofje op Joris Basslé, die op zijn beurt 1minuut15” op een groep had met oa Remco Verbelen, Neal Van Vaerenbergh, Antonio Hernaert, Lander Dircken en Tom Mets.  Bert Jammaer moest samen met Tim Van Hamme, Alexandere Wayaffe dan al een minuutje laten op de hoofdrolspelers van deze kwarttriatlon. 
 
Lemmens en Basslé wachtten op de hergroepering waardoor we een 7 koppige groep vooraan deze stayerwedstrijd kregen. Hier was het vooral Neal Van Vaerenbergh die zich wou uitleven op de fiets, maar zonder succes.  Het zou neerkomen op een loeiharde loopwedstrijd. De plaatsen lagen al gauw vast, doch bleven de verschillen beperkt. Tom Mets kon met een eerste looptijd weglopen van ploegmakker Lander Dircken, die op zijn beurt een oprukkende Dries Matthys nog kon afhouden. Plaatsen vier, vijf en zes gingen respectievelijk naar Antonio Hernaert, Joris Basslé en Tuur Lemmens. Van Vaerenbergh bekocht zijn inspanning op de fiets met een zevende plaats. 
 
Bij de dames waren de ogen vooral gericht op Heleen Adams, die geen last vertoond van seizoensmoeheid. Doch moest ze na het zwemmen een achterstand goed maken van meer dan anderhalve minuut op Karlien de Waele, Jitka Laurent en Karlien Claus. Adams wist al in de eerste ronde orde op zaken te zetten en knalde naar de kop van de wedstrijd, met Claus van SMO-Specialized en De Waele van TBT. Doordat de samenwerking bij deze drie samen zo goed verliep konden zij bijna 10minuten pakken op de rest van het deelnemersveld. Claus voerde de forcing in het begin van het looponderdeel, maar uiteindelijk kon de ervaring van Adams het overnemen en schreef de Atriac-atleten deze wedstrijd op haar naam. Claus moest vrede nemen met het zilver en het brons ging naar de De Wael.
 
Met dank aan Peter Croes voor het wedstrijdverslag!
 
Mechelen 2017