Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT – 14 finishers in de allereerste Grand Raid
Nieuws

TBT – 14 finishers in de allereerste Grand Raid

Jim Thijs Grand Raid 2010

Toen we gisteren melding brachten van de cross triatlon van La Roche en het Trinatura circuit van Sportevents, gingen onze gedachten automatisch terug naar 2010, naar waar het destijds allemaal begon voor Sportevents. En dus is deze Throwback Thursday een ode aan die allereerste 14(!) finishers van de allereerste Grand Raid.

De gite Nisramont.be, waar ondertussen al honderden duursporters gepasseerd zijn, van Wim De Doncker en Kristel Laureyssen stond nog in de steigers en dus trok 3athlon.be destijds met de tent naar landgoed Le Herou om er daar samen met de deelnemers te blijven camperen. Het werd een topweekend waarin we mochten speakeren voor minder supporters dan deelnemers, maar waar we wel getuige waren van een heel mooie strijd tussen Paul “El Pablo” Embrechts en Jim “Jimbo” Thijs. We maakten er voor het eerst kennis met Robin Deroeck, die toen nog meer Rock Zottegem dan Grand Raid in zich had. Dat is ondertussen ook serieus veranderd.

Jim Thijs Le Herou 2010

Sindsdien zijn de Sportevents wedstrijden een vaste waarde geworden, waardoor het lijkt alsof het allemaal veel langer geleden is dan zeven jaar. Maar we zijn toch blij dat we er die eerste editie bij waren, samen met de crew die sindsdien ook nauwelijks veranderd is… En met die veertien finishers, hier toch ook nog eens op een rijtje:

Jim Thijs, Paul Embrechts, Johan Smolders, Jef Dams, Stefan Toelants, Marleen Stroomer, Peggy Claerbout, Wim Neyt, Youri De Buck, Dave Lietaert, Alexander Kobler, Ralf Op ’t Broek, Robin Deroeck en Staf Schouppe!

Dit schreven we er zeven jaar geleden over:

 

http://3athlon.be/jimbo-klopt-pablo-in-grand-raid-nisramont/