Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stephane Van der Bruggen: “Had graag medaille gepakt”
Belgium3Team

Stephane Van der Bruggen: “Had graag medaille gepakt”

Stephane Van Der Bruggen Rotterdam finish

Het was een aparte ervaring op het WK triatlon voor Stephane Vander Bruggen. De Belgische Aussie heeft jaargangen meegemaakt waarin hij zowat de enige Belgische age grouper was en de ex-topatleet van het vroegere HTC pakte regelmatig een medaille voor België. Zondag in Rotterdam maakte hij deel uit van een enorm Belgium3Team en dat kon Stephane wel smaken, al duurde het WK 500 meter te lang en pakte hij net naast een medaille. Een interview met de sympathieke triatleet over het WK en over een comebackwedstrijd, morgen in Lille.

“Ik voel me gefrustreerd. Ik deed mijn best, maar dat was vandaag net niet genoeg,” vertelt Stephane. “Richard Stannard was vandaag te sterk. Ik heb er alles aan gedaan om een medaille te pakken met mijn familie hier en natuurlijk ook Team Belgium. Het was wel apart. Ik ben al een paar keer de enige Belg geweest en vorig jaar waren we nog maar met 3. Het was goed om 150 Belgen te zien deelnemen. Er hing een mooie sfeer en we werden constant aangemoedigd. Voor het WK hebben we een rondje België gedaan. Het is geweldig om terug te zijn. En zondag doe ik nog eens een wedstrijd, de Super Prestige in Lille. Het is vijftien jaar geleden dat ik nog een wedstrijd deed in België.”

In zijn tijd heette het topcircuit van de BTDF nog Super Prestige 🙂 We zijn zeer benieuwd naar de eerste triatlon in ons land van Stephane na 15 jaar. Na de wedstrijd gaf hij nog aan dat hij kandidaat is om een leuk Belgian House te zoeken in Gold Coast. Daar hebben we volgend seizoen dus alvast een enorme ambassadeur voor het Belgium3Team.

Wie gaat er mee naar Gold Coast?