Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Gouden Axel en zilveren Dieter aan het woord
Belgium3Team

Gouden Axel en zilveren Dieter aan het woord

Boeye Bauwens bike Rotterdam

Op het WK in Rotterdam was de finish van het WK sprinttriatlon bij de M20 de mooiste voor het Belgium3Team. In een langgerekte spurt kwamen drie Belgen richting finish gestormd. Axel Baumans haalde het van Dieter Boeye en Jens Van Looveren. Goud, zilver en brons in dezelfde categorie, nog nooit vertoond door België in de triatlonsport. Wij haalden de gouden Axel en de zilveren Dieter voor onze camera voor een reactie.

Axel Baumans: “Had geen 20 meter langer moeten duren”

“Om eerlijk te zijn had ik dit, net zoals in Dusseldorf, niet verwacht. Maar we zaten constant met de Belgen goed voorin en liepen met drie samen. Het was dan ook niet te voorspellen wie het zou halen, maar met 1, 2 en 3 was het sowieso een feestje. De spurt had geen 20 meter langer moeten duren, want ik voelde krampen opkomen. Maar als ik achter me keek zag ik de anderen ook sterk lopen, dus ik moest wel tot het uiterste gaan. Ik doe nog maar goed drie jaar aan triatlon, dus dit is effectief mijn beste prestatie ooit,” aldus Axel.

Dieter Boeye: “Op de blue carpet was het nog niet gespeeld”

Volgens de anderen moest Dieter Boeye ’s avonds trakteren. Of dat effectief gebeurd is, weten we niet, maar het was knap om Boeye tweede te zien worden achter een sterke Axel. “Jammer van die eerste plaats maar Axel was te sterk. We waren niet zeker of we met de drie Belgen vooraan zaten, maar we hadden ondanks gebrek aan feedback wel het gevoel dat we in de kopgroep zaten. In de sprint dacht ik dat op het blue carpet het nog niet gespeeld was, maar Axel was te sterk. Wel mooi dat ik Jens Van Looveren in de spurt klopt,” aldus Dieter.

Een beloftevolle generatie triatleten die twintigers… Om in de gaten te houden de komende jaren, wie weet op het EK in Glasgow of op het WK in Rotterdam in 2018…

Belgen M20Rotterdam