Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Olympiër stuwt 185-team naar Belgische titel Mixed Relay
Nieuws

Olympiër stuwt 185-team naar Belgische titel Mixed Relay

BK MTR 185 podium

Het Belgisch kampioenschap Mixed Team Relay in Lille werd een spectaculaire wedstrijd met wisselende posities en uiteindelijk een superspannende strijd. Pas in het vierde looponderdeel viel de definitieve beslissing voor het goud en zilver na een duel tussen olympiër Marten Van Riel en Belgisch kampioen lange afstand Tom Mets.

De Mixed Team Relay discipline staat in Tokyo in 2020 voor het eerst op het olympische programma. Internationaal levert het veel spektakel op en op de Lilse Bergen was de Belgische titelstrijd ook heel mooi om volgen. In de Mixed Team Relay nemen teams van vier atleten deel: twee vrouwen en twee mannen die elkaar afwisselen na een supersprinttriatlon. Vooraf waren Atriac Antwerpen, LTTD Oilservice Deinze en 185-Sportoase-Vaillant Wuustwezel de grote favorieten, maar het Oilservice team zag Jelle Geens geblesseerd uitvallen, na de finale van de T3 series eerder op de dag.

Katrien Verstuyft en Kirsten Nuyens gingen aan de leiding na de eerste ronde, met een 15 seconden voorsprong op Sofie Hooghe. Ook Charlotte Deldaele voor EFC-ITC beperkte het verschil. Lander Dircken en Niek Heldoorn brachten Atriac en 185 op de voorste rang. Valerie Barthelemy zorgde als derde atlete voor een voorsprong van 37 seconden, maar Marten Van Riel bracht het verschil na het zwemmen terug tot vijftien seconden. In de fietsproef kwam hij bij Tom Mets. De twee bleven samen en vochten het uit in de laatste loopproef. Daarin was de nummer 13 van het WK van vorige week in Rotterdam duidelijk de sterkste.

BK MTR 185

185-Sportoase-Vaillant pakte verdiend de titel voor een sterk Atriac Antwerpen. Het brons ging nog naar KTT-Zamaro-Wilier met Tom Suetens die net sneller liep dan Louis Nayaert voor LTTD-Oil Service.

Tribe Masters BK MTR

Tribe Vilvoorde-Grimbergen pakte de titel bij de masters en bij de U23.

Eerder op de dag pakte SMO-Specialized de ploegzege in de Relay-finale van de T3 Team Triathlon Series voor TRIGT-Arena-Fuji-CBD en LTTD-Oilservice. KTT-Zamaro-Wilier kwam als vierde binnen en verloor daardoor de eerste plaats in het eindklassement aan SMO.

SMO T3

Bij de vrouwen pakte Atriac Antwerpen de vijfde dagzege waarmee ze hun eindzege verder onderstreepten. 

Atriac dames T3

Foto’s: Kilian Hendrickx