Van Daele wint Sandman, Van Hoovels beste duatleet

Sandman 2017 run

Mooi weer, een uitdagend parcours, een sterk deelnemersveld en een bekende naam op het hoogste schavotje in de duatlon… De Sandman Race in De Panne had de perfecte ingrediënten voor een topdagje aan zee. Wim Fierens en zijn crew stippelden een mooi parcours uit in De Panne. Met Tim Van Daele in de triatlon en niemand minder dan Kevin Van Hoovels in de duatlon kregen ze twee verdiende winnaars.

Sandman 2017 bike

Aan Tim Van Daele was dit weekend weinig te doen. De specialist van de cross triatlon moet internationaal meestal in achtervolging na het zwemonderdeel, nu kwam hij als eerste binnen op het strand. Eens op de mountainbike bouwde Tim een voorsprong uit van twee minuten. Achter hem kregen we een West-Vlaamse battle met Jan Decock die in voorbereiding op het WK Xterra in Maui (29 oktober) een tijdje zicht kreeg op de tweede podiumplaats. Maar Benjamin Verlet was in het fietsen en het lopen te sterk. Hij werd tweede achter een niet te stoppen Van Daele. Jan Dedock eerde zijn vorige week overleden schoonpapa met een knappe derde plaats. Bij de vrouwen was er een solo van Birgit Wauters, wegens gebrek aan tegenstand. Niettemin zette zij een sterke race neer en ze won in 3u30’37.

Sandman 2017 swim

Wie minder zin had in het zeezwemmen kon zich meten met de duatleten. De laatste weken was er op social media al veel te doen over de mogelijke overstap van Kevin Van Hoovels naar de duatlonsport. De top-mountainbiker is geen onaardige loper en er wordt volop gegokt op deelname van de ex-Belgische kampioen aan de Hel van Kasterlee. In De Panne liet hij zien dat het offroad werk hem helemaal ligt. Hij won de duatlon in 2u56’05 en hield twee minuten voor op Dany Dalle, toch ook niet van de minste. Jetro Vanhecke werd derde.

Jan Goddaer won de sprintduatlon. De sprinttriatlon ging naar Aaron Coppens.