Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geldhof sluit af met titel, ook Bierinckx kampioen
Duathlon

Geldhof sluit af met titel, ook Bierinckx kampioen

Vincent Bierinckx kopgroep duatlon Torhout

In Torhout stond zondag de laatste duatlon van het seizoen op de kalender en die was meteen goed voor het Belgisch kampioenschap over de korte afstand. Het betekende ook de allerlaatste duatlon uit de rijkgevulde carrière van Ilse Geldhof. Zij sloot haar duatlonloopbaan af met een nieuwe Belgische titel, de 10de individuele. Bij de mannen bleek Vincent Bierinckx de snelste loper.

Emma Claisse probeerde in het eerste lopen het afscheidsfeestje van Ilse nog te verstoren, maar Geldhof volgde vlak achter haar in de eerste wissel. Tijdens de 40 km fietsen maakte Geldhof het verschil. Claisse liep nog snel in de laatste run, maar Geldhof pakte toch met een minuut voorsprong het goud. Emma Claisse werd tweede en pakte de titel bij de beloften. Haar ploeggenoten Kelly Decaluwé werd derde. Geldhof is ook kampioene bij de Masters A. Bij de dames-50 ging het goud naar Natacha Kubica.

Podium Torhout

Bij de mannen bleef het lang erg spannend. De eerste run en het fietsen brachten weinig afscheiding en met een groep van zeven mannen, met daarbij zowat alle favorieten, gingen we de laatste run in. Daarin bleek Vincent Bierinckx de snelste voor Angelo Vandecasteele en de verrassing van de dag, triatleet Ruben Geys. LD-kampioen Seppe Odeyn, vice-wereldkampioen op de lange afstand, moest in de tweede run de snellere lopers laten gaan en werd zesde. Voor hem finishten Nicolas Tilman (de nieuwe kampioen U23) op 4 en Glen Laurens op 5.

Wim De Coene is de nieuwe kampioen bij de Masters A, na een twaalfde plaats. Joel Claisse pakte het goud bij de M50 en bij de Masters C werd Stefaan Termote kampioen.