Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Daele stoot op snelle Kiveryn in Waasmunster
Multisports

Van Daele stoot op snelle Kiveryn in Waasmunster

Troy Kiveryn Motus cross triatlon

Met al vijf seizoenszeges op zak, waarvan de laatste vorige week in de Sandman cross triatlon van De Panne, was Tim Van Daele zondag de grote favoriet in de Motus cross triatlon van Waasmunster. Door het goede weer en het minder technische parcours werd het een snelle mountainbike proef en daarin slaagde de cross triatlon specialist er niet meer in om helemaal voorin te geraken. En dus ging de zege enigszins verrassend naar het jonge talent van SP&O Mechelen, Troy Kiveryn. Bij de vrouwen won Kathleen Meire afgetekend én vooral pijnvrij.

Kathleen Meire’s 2017 seizoen werd gekenmerkt door een zwaar ongeluk waarbij haar voorvoet zo goed als verbrijzeld was. Het leidde tot een lange revalidatie, maar zondag waren de tenen helemaal hersteld. “Ik heb vandaag zonder pijn gelopen en een goeie wedstrijd gedaan”, vertelde ze ons. Na het zwemmen pakte ze al snel Eva Verhaeven terug. De Atriac-atlete probeerde nog even aan te klampen, maar in het lopen lag de overwinning van Meire al snel vast. Eva werd tweede.

Kathleen Meire Waasmunster

Bij de mannen pakte Troy Kiveryn de kopstart. De nog maar 19-jarige triatleet van SP&O Mechelen klom na 750 meter zwemmen aan de surf & zeilclub De Mare in Waasmunster als eerste op het droge. In de 16 km mountainbiken kwam Tim Van Daele steeds dichterbij. Het verschil evolueerde van 1 minuut halfweg de eerste ronde naar 40 seconden en uiteindelijk 20 seconden bij de laatste wissel. De rest van het deelnemersveld volgde dan al op meer dan drie minuten.

In de 5 km lopen probeerde Tim Van Daele nog een versnelling hoger te gaan, maar Troy bleek te snel en pakte zijn eerste grote cross triatlon zege van zijn nog prille carrière. Tim Van Daele werd tweede en Kevin Strubbe was terecht tevreden met een knappe derde plaats. “Ik probeerde het verschil in het zwemmen te beperken, maar dat lukte me niet echt,” reageerde Tim. “Troy was ook sterk in het mountainbiken. Ik probeerde nog even aan te klampen in het lopen, maar hij was vandaag te sterk.”

Voor Troy Kiveryn leverde de zege de bevestiging op dat cross triatlon iets voor hem is. “Onder andere dankzij Stefanie Adam (de partner van zijn papa Frank, die ook sterk finishte in Waasmunster) ben ik de laatste tijd de stap aan het zetten naar offroad. Dit was mijn eerste wedstrijd met mijn nieuwe mountainbike en dat smaakt naar meer. Volgend jaar wil ik me dan ook gaan toeleggen op Xterra wedstrijden. Ik deed op mijn elfde aan motorcross, dus ik heb wel wat aanleg voor het offroad werk,” aldus een tevreden winnaar.

Podium Troy Tim Kevin Waasmunster

In de strijd om de derde plaats werd het spannend tussen Kevin Strubbe en Wim Claeys, maar after all 😉 haalde Strubbe het nog vrij vlot van Wim in het lopen. Claeys, die volgende week zijn seizoen afsluit in de Houffaraid en dit jaar dus niet naar het WK Xterra in Maui trekt, moest nog alles uit de kast halen om zijn vierde plaats te verzilveren voor de oprukkende Jeffrey Herrebaut. Een sterk lopende Filiep Pareyn werd zesde voor Bart Cant en een ontgoochelde Ced Smets die wat tijd verloor in de wissel omdat hij zijn loopschoenen niet meteen vond. Itzu-atleet Jan Baron werd negende en de top-10 werd vervolledig door de maandag 2 oktober jarige Joeri Deleebeeck.

In de Sup-bike-run werd het zwemmen vervangen door het Stand-Up-Peddlen. Daarin startte Thibaut Debelle sterk (met dank aan youtube video’s over de juiste techniek, naar eigen zeggen), maar hij viel net naast het podium. De zege ging naar Lennard De Rooy voor Jo Wouters. Ann De Malsche was hier de beste bij de vrouwen.