Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wuilmus sterkste van drie in Brecht
Multisports

Wuilmus sterkste van drie in Brecht

Wouter Wuilmus Nottebohm

Zaterdag stond de tweede editie van de Fitlab Nottebohm Offroad Duatlon op het programma. Een crossduatlon op het privédomein van Nottebohm dat uitzonderlijk werd opengesteld voor de deelnemers. 

Na een regenachtige start van de dag konden 50 solo’s en 20 duo’s starten aan hun wedstrijd. Openen deden ze met 3 rondjes van 1,5 km lopen. Daarin nam Wouter Wuilmus al snel het voortouw kort gevolgd door Jurgen De Beule. Ook hardrijders Jan De Henau en Tom Van De Wiele volgden niet veel verderop. Wouter dook met een kleine voorsprong de wisselzone in maar op het zware, zompige parcours werd al snel duidelijk dat alleen voorop blijven heel moeilijk ging worden. In de eerste van 4 rondes sloot Jan De Henau samen met duo-deelnemer Wim Celen mee vooraan aan. Tom Van De Wiele kon zijn wagonnetje net niet aanpikken en volgde op kleine achterstand.

Brecht Nottebohm duathlon

 

In de volgende rondes zagen we hetzelfde beeld. Het koptrio Wuilmus, De Henau en Celen gevolgd door Van De Wiele en Van Aelst als belangrijkste achtervolgers. Ook enkele stevige speldenprikken van De Henau brachten hierin weinig verandering. En zo doken de 3 samen de wisselzone in voor het hun laatste loopnummer voorbij het prachtig oude kasteel van Nottebohm.

Daarin kon Wouter Wuilmus het vlot afmaken voor Jan De Henau. Enkele seconden later nam Tom Van De Wiele in extremis nog de 3de plaats nadat hij deze in het fietsen moest afstaan aan de sterk oprukkende Stefan Van Aelst. Winnaar van vorig jaar, Kris Driessens, sloot de top 5.

Bij de duo’s haalde het duo Wim Celen/Andy De Rooy het vlot voor Thijs Vissers & Jan Symens.

Met dank aan Nick Thijs voor het uitgebreide verslag.

Uitslag Fitlab Nottebohm Brecht