Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Talansky wordt triatleet en gaat naar Kona… kijken…
Hawaii

Talansky wordt triatleet en gaat naar Kona… kijken…

Ongeveer een maand geleden kondigde Andrew Talansky zijn afscheid van de wielersport aan. Vandaag pakt de Amerikaan van Cannondale uit met een wel heel opvallend nieuwsbericht. Aangezien hij vroeger aan zwemmen en veldlopen deed, start hij een nieuwe carrière… in de triatlonsport. Omdat hij in een post op Instagram vertelde dat hij volgende week naar Kona trekt, viel er in verschillende media meteen te lezen dat hij start in het WK Ironman. Maar dit jaar gaat Talansky nog om te kijken, te trainen en te leren… als begin van zijn Road to Kona.

De ex-winnaar van de Dauphiné (2014) en dit jaar nog ritwinnaar in de Ronde van California kondigde in september plots verrassend zijn afscheid aan op 28-jarige leeftijd. Na een korte rustperiode heeft hij zich nu een nieuwe sportieve doelstelling gesteld, zo blijkt uit zijn Instagram-post:

 

After a short, restful break, I’m officially un-retired and ready to share my next chapter! Growing up in Florida I swam and ran cross country competitively before picking up cycling. See where this is headed? Triathlon, and what’s often considered the ultimate test of mind, body, and spirit: Ironman. Most often in life we are pulled towards the logical path, but I’ve always preferred to let my heart and intuition lead me. I’m fortunate to be able to follow my passion–that which inspires and motivates me–and take on the challenge of venturing into the unknown. As I enter the world of Triathlon and Ironman I’ll be supported by a great group of partners who share my values, excitement, and commitment to this new adventure. I am also looking forward to using this platform to further my work with charitable causes that I feel strongly about. With much to learn I’ll be in Hawaii checking out #IMKONA next week. Please say hi if you see me swimming, riding, running or out and about with my family and I hope you’ll follow along here to share in the journey. #ironmantri #roadtokona

A post shared by Andrew Talansky (@andrewtalansky) on

Hij wordt blijkbaar meteen goed ontvangen door de triatleten. Chris Lieto stelt zich al kandidaat om hem te gaan trainen. In de comments bevestigt Andrew overigens nog een keer dat hij dit jaar alleen maar toeschouwer is. “I’m not that crazy,” aldus Talansky. In het verleden hebben nog wielrenners de switch gemaakt naar de Ironman. Zo zagen we een aantal jaar geleden nog Laurent Jalabert live finishen in Kona, met de gevleugelde woorden van Mike Reilly (duidelijk geen koerskenner) “From France, 47 years old, Laurent Jalabert, you are an Ironman…” 😀 We zijn eens benieuwd of Talansky er de komende jaren in zal slagen om een snelle (de snelste?) fietstijd in Kona neer te zetten…