Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hawaii zonder Stefaan en Timmy maar mét Kenneth
Hawaii

Hawaii zonder Stefaan en Timmy maar mét Kenneth

Vanmiddag is er om 17 uur plaatselijke tijd de Nations Parade, de officiële opening van het WK Ironman in Hawaii. En dat wordt alvast een speciaal moment voor het recordaantal Belgische deelnemers. Want in ons hart en op foto zullen we een extra atleet met ons meedragen: de eerder dit jaar veel te vroeg overleden Kenneth Neyt. En we zullen ook denken aan de geblesseerde Stefaan Vervisch en Timmy Deman, die last minute moesten afhaken.

Ondertussen zijn de Triathlon Belgium t-shirts goed toegekomen (met dank aan postbodes van dienst Cai Lesaffer en Sam Gydé). En dat betekent dat we vanmiddag een heel leger Belgen krijgen in de blauwe shirts. Met 54 zijn ze uiteindelijk want helaas zal Stefaan Vervisch niet mee lopen in de Nations Parade. Stefaan kwam drie weken geleden ten val na een ongeval op training en brak daarbij zijn sleutelbeen. “Ik was nochtans van plan om vol voor een podiumplaats te gaan. Eerst was de ontgoocheling groot, maar ondertussen kan ik het wel relativeren,” aldus Stefaan. Ook Timmy Deman is er niet bij. De hardrijder kreeg vier weken terug een zwaar verdict te horen. Ontsteking van de harstspier en dus geen WK Ironman voor Timmy. We wensen hen allebei heel veel beterschap toe.

Maar wel mét Kenneth Neyt

Kenneth Neyt Hawaii 2013

Opvallend is dat de twee geselecteerden van de Ironman Wales van 2016 er dus niet bij zijn. Want naast de geblesseerde Stefaan Vervisch had ook Bruggeling Kenneth Neyt zich in Wales geplaatst. Helaas sloeg het noodlot eerder dit jaar keihard toe en kwam Kenneth om het leven na een ongeval met de fiets. In gedachten zal hij er straks toch bij zijn, zeker dankzij het initiatief van een aantal atleten om vanmiddag de beeltenis van Kenneth mee te dragen in de Nations Parade, zodat hij er toch voor een stuk bij is in Kona. En we zullen natuurlijk ook aan Timmy en aan Stefaan denken, die in 2010 nog samen met zoon Michiel finishte in Hawaii…

Woensdagochtend Belgische tijd mag u hier een uitgebreid verslag met foto’s en video’s van de Nations Parade verwachten…