Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Alexandra Tondeur wil eigen koers rijden in Hawaii
Hawaii

Alexandra Tondeur wil eigen koers rijden in Hawaii

IM Hawaii bike checkDSC_2413

Nog nooit slaagde een Belgische er in om in de top-10 te finishen in de Ironman van Hawaii. Volgens coach Luc Van Lierde en volgens heel veel Waalse fans zou Alexandra Tondeur daar zaterdag 14 oktober wel eens in kunnen slagen. Zelf denkt ze eerder aan een top-15 en ze wil vooral haar eigen koers rijden en zich niet te veel laten opjagen. Een interview met onze enige Franstalige pro…

“De fiets is binnen. De Ridley is klaar om hier te slapen, het materiaal overnacht hier. En ik ga straks ook slapen in mijn appartement. Of ik goed slaap? Meestal slaap ik wel goed maar heel weinig, paar uurtjes maar, voor een Ironman. Nadien stijgt de spanning. Maar ik heb de laatste weken goed gerust, dus dat moet lukken,” klinkt het bij Alexandra. “Ik zal morgenavond weten te zeggen of ik er klaar voor ben. Dit jaar wil ik me niet op een resultaat focussen. Ik heb samen met Luc in de trainingen de focus op Hawaii gelegd. Ik mik op top-15 maar als het een top-20 is én met een goed gevoel, is dat ook goed. Ik weet dat er veel fans rekenen op een top-10. Ik word goed gesteund door heel veel franstalige fans en die support doet goed, dus ik dank hen bij deze graag. Er zijn veel franstalige atleten dit jaar, tja, we zijn sterk hé 🙂 maar er zijn ook veel Belgen en l’union fait la force… Nu nog wat pasta, misschien een beetje chocola en dan morgen klaar voor een lange dag,” aldus Alexandra The Great.