Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Genieten in Kona 4 – “Zaterdag de kers op de taart”
Column

Genieten in Kona 4 – “Zaterdag de kers op de taart”

 

DSC_2474

In zijn tweede deelname in Kona wil Olivier Cornelis vooral genieten. Dat kon je al lezen in de drie eerdere afleveringen van zijn blog. Zaterdag is het ook voor de man van Cornelis Bedding zo ver. Hieronder vind je zijn laatste blog voor de wedstrijddag én een video interview over zijn Ironkids en zijn eigen wedstrijd…

“De laatste week zijn we in onze condo ingetrokken op Alii Drive. Ideale ligging op 8 km van de Pier, rustig en toch nog genoeg actie. Buiten wat losfietsen, zwemmen en lopen stond er niet meer op het programma. In het zwembad gaat het vlot maar in open water heb ik niet echt een gevoel of ik goed aan het zwemmen ben en is het een beetje blind want ik ben niet iemand die veel water gevoel heeft. Op de fiets een paar keer iets sneller gereden en dat ging vrij vlot. De weersvoorspellingen geven echter veel wind. Als die tegen zit heb ik er minder schrik van maar vooral de zijwind is voor mij een probleem, en dan heb ik het lastig om in mijn beugels te blijven liggen. De afdaling van Hawi ga je mij geen zotte dingen zien doen! Het lopen gaat voor mij dit jaar al de hele tijd heel vlot en hier vertrouw ik toch op de grote basis die ik heb (dit jaar al 2.300 km gelopen).

De kindjes hebben deze week ook hun wedstrijd gedaan. Pieterjan zijn eerste zwemloop met 250 meter zwemmen en 1,6 km lopen. Aangezien hij bij de jongsten was diende hij helemaal achteraan te staan maar hij heeft het heel vlot uitgedaan, ook al was er wel sprake van pre wedstrijd stress 😀 Ons Marjolein heeft dan 400 meter gelopen en het is een klein patéke maar qua loopstijl ben ik er enorm jaloers op! Hielen tegen de kont en gaan… fantastisch om te zien!

Eergisteren was er dan de traditionele landen parade. België is het 10de land qua aantal deelnemers. Toch wel een indrukwekkende Belgische delegatie!

Gisteravond was er de pastaparty met een hele mooie show waar Marjolein enorm van onder de indruk was 😀

Daarna was het de traditionele race briefing waar het delicate onderwerp stayeren aan bod kwam. Stayeren is een keuze en volgens de race director krijgt 10% van de deelnemers een kaart. De verhalen van de laatste jaren zorgen ervoor dat ik hier toch wel schrik voor heb. Met het profiel (korte hellingen en afdalingen) heb je een enorm harmonica effect, in combinatie met de honderden atleten die dicht bij mekaar uit het water gaan komen, lijkt het mij gevaarlijk voor kaarten.

De fiets en de wisselzakken zijn gemaakt en binnen een uurtje ga ik alles in de wisselzone zetten. Daarna nog een lekkere spaghetti en in bed want morgen toch vroeg opstaan om rond 3u30 al pancakes te eten. 

De laatste 2 weken waren al fantastisch en hopelijk komt er zaterdag een kers op de taart! Mijn doelen voor mijn Ironman zijn vooral om geduld te hebben. In het zwemmen proberen geen slaag te krijgen en goeie voeten te vinden. Op de fiets: drinken, eten en wattage in het oog houden. Ik wil mijn target waarden iets lager houden en rond de 190 watt rijden zodat ik hopelijk nog een goed gevoel kan overhouden bij de start van de marathon. Op voorhand zou ik denken om voorzichtig te starten aan 4:35-4:40/km om een zo vlak mogelijk tempo te kunnen lopen . Dat is natuurlijk allemaal als alles ideaal zou verlopen (beetje zoals in Boulder) maar dat zullen we op het moment zelf wel snel voelen. Is het trager dan is het trager natuurlijk… niets om ons druk over te maken want het is dan nog steeds ver, maar als ik mij goed voel MAG ik zeker niet sneller lopen.

Verder heel veel succes aan alle Belgen aan de start en hopelijk kunnen we mekaar allemaal wat aanmoedigen tijdens de wedstrijd en dat we op het einde van de avond allemaal kunnen feesten met een Belgische overwinning van Fre of Bart 😉

MAHALOli”