Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Guillaume Montoisy wereldkampioen M30
Hawaii

Guillaume Montoisy wereldkampioen M30

IMG_20171014_184006

We zagen een collectief sterk Team Belgium bij de age groupers, voorafgegaan door de beste Belgische niet-pro-atleet Guillaume Montoisy. Achter Bart Aernouts was hij overall de tweede Belg en zijn 9u04’38 was goed voor de wereldtitel bij de M30. Al gooide een te laag zadel bijna roet in het eten. Bijna werden het twee titels want Koen Van Rie liep een tijdje in eerste positie bij de M45.

Bij Koen werd het net niet. Bovendien wist hij niet dat hij aan de leiding liep. Maar na 25 km lopen kreeg hij last van zijn rug en moest hij het tempo laten zakken. Hij werd uiteindelijk 4de. Sam Gydé werd zevende in zijn age group, leek een goeie wedstrijd te hebben, maar werd tijdens het fietsen (blijkbaar toen hij net een hele groep voorbij ging) bestraft met een blauwe kaart. Zonder die penalty had er misschien nog meer in gezeten.

DSC_2748

En dus viel er zaterdag slechts 1 medaille te rapen, maar dan wel een gouden. Al viel het ook bij Guillaume Montoisy pas in zijn definitieve plooi tijdens de marathon, maar dat was ook voorzien door zijn coach Marino Vanhoenacker. “Bink had me verteld om te doseren en in de marathon toe te slaan. De wedstrijd verliep goed. In Vichy had ik al een sub-9 gedaan, maar hier rekende ik op 9u30. Dat het 9u04 werd, had ik nooit verwacht. Dit was dan ook één van mijn beste wedstrijden ooit. Toch ging ik eerder deze week in de fout door twee dagen voor de wedstrijd mijn fietspositie aan te passen. Mijn zadel stond te laag en ik heb 80 km gereden in een niet echt comfortabele positie. Dan ben ik gestopt en heb ik mijn zadel omhoog gezet. Ik verloor een paar minuten, zag veel volk voorbijkomen, maar in de marathon kreeg ik ze weer te pakken,” aldus Guillaume.

Later vandaag proberen we zoals elk jaar weer alle resultaten en eindtijden van onze landgenoten op te lijsten, dus houd 3athlon.be zeker in de gaten…