Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ryf opnieuw te sterk, zieke Tondeur 27ste
Hawaii

Ryf opnieuw te sterk, zieke Tondeur 27ste

DSC_2741

In de vrouwenwedstrijd verwachtte iedereen opnieuw Daniela Ryf. De helft van de concurrentie zit dit jaar namelijk zwanger of net bevallen thuis en dus leek de weg helemaal open te liggen naar een nieuwe overwinning voor de Zwitserse. Maar vanaf het zwemmen kreeg ze al stevige competitie van de nog altijd maar 24-jarige Lucy Charles. Pas op goed 10 km voor de wisselzone kreeg Ryf de Britse te pakken op de fiets.

Lucy Charles was er samen met Lauren Brandon vandoor gegaan na de 4 km zwemmen. Met meer dan drie minuten voorsprong op de rest van de concurrentie zag het er goed uit voor het leidersduo. Waar insiders verwachtten dat tegen de tijd dat ze Hawi zouden bereiken Ryf het gat zou dichtrijden, duurde het heel erg lang eer de Zwitserse terugkeerde. Het verschil steeg zelfs onderweg tot meer dan vijf minuten.

Onze landgenote Alexandra Tondeur fietste dan al achter de feiten aan na een minder goed zwemnummer. Ook op de fiets draaide het eigenlijk nooit echt goed. “Het werd een dag in de hel voor mij,” vertelde Alex. “Ik werd ziek en moest na 100 km fietsen het tempo laten zakken. Uiteindelijk begon ik nog redelijk vlot in de marathon maar na 10 km werd ik opnieuw misselijk. Ik heb nog uitgelopen maar door 32 km niets te eten was het zwaar. Maar in Hawaii geef je niet op. Ik ben wel erg ontgoocheld,” aldus Alexandra. We zagen haar na de finish helemaal in elkaar storten en ze werd meteen weggevoerd naar de medical tent. Een 27ste plaats op 1u13’59 van Ryf was dan ook ver onder de verwachtingen.

KAILUA KONA, HI - OCTOBER 14:  Daniela Ryf of Switzerland celebrates after winning the IRONMAN World Championship on October 14, 2017 in Kailua Kona, Hawaii.  (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images for IRONMAN)
KAILUA KONA, HI – OCTOBER 14: Daniela Ryf of Switzerland celebrates after winning the IRONMAN World Championship on October 14, 2017 in Kailua Kona, Hawaii. (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images for IRONMAN)

In de marathon stond er vooraan geen maat op Daniela Ryf. Die pakte redelijk vlot een nieuwe overwinning in Kona. Lucy Charles werd tweede en Sarah Crowley pakte het brons.