Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hawaii ook in Leuven een succes
Hawaii

Hawaii ook in Leuven een succes

Sportoase triatlong night marc herremans

Met meer dan 14.000 bezoekers en meer dan 26.000 pageviews was de Hawaii-verslaggeving op 3athlon.be alweer een succes. Maar niet alleen in Kona zelf, ook op het thuisfront werd het een succes en dan met name in Sportoase Leuven. Terwijl een recordaantal Belgische atleten deelnamen aan de Ironman in Hawaii verenigden 270 supporters zich collegiaal op de Sportoase Triathlon Night. Hiermee losten de organisatoren onmiddellijk de eerste verwachtingen in.

De Triatlon Night in Sportoase Leuven kwam er op initiatief van Michaël Schouwaerts, directeur van Sportoase én lid van de Raad van Bestuur van de VTDL, sinds zaterdag overigens Triatlon Vlaanderen, maar daar komen we later op terug. Opzet van deze avond was om zoveel mogelijk fans van onze Belgische Hawaii-deelnemers een toffe avond te laten beleven, waarbij ze info kregen van enkele experten over deze mythische wedstrijd.

Reinout Sportoase Triatlon Night

En de experten waren niet van de minste: Met Jean Moureau konden de aanwezigen de evolutie van deze hoogdag in het triatlon mee beleven. Marc Herremans gaf samen met zijn twee poulains, Stenn Goetstouwers en Marten Van Riel, heel wat inzicht over waar triatlon nu al staat. Langs de kant van de dames kon de organisatie rekenen op de kennis van de jarige Inge Keymolen die vanuit Leuven haar collega-Kalgirls kwam aanmoedigen.

 

Maar er was meer, want triatleten zijn vaak ook gebeten door de technische aspecten van onze sport, en daar zorgde het Bakala Centrum voor via twee uiteenzettingen, één over Bikefitting en één over de invloed van de hitte op sportprestaties.

Reinout Van Schuylenbergh mocht op zijn beurt de hype rond wattagemeters staven. 

Op zo’n evenement kon 3athlon.be natuurlijk niet afwezig zijn. We kwamen geregeld live vanuit Hawaii met beelden en commentaar van Michaël Schouwaerts en Hans Cleemput die allebei in Kona de wedstrijd volgden, terwijl onze occasionele medewerker Peter Croes de avond samen met Tom Boudeweel aan elkaar praatte in Leuven.

Sportoase triatlon night 2017 volk

Door een twintigtal iPads verspreid over de ganse zaal kon iedereen tevens hun eigen helden live volgen dankzij het handige app van Ironman. Gezien de batterijstatus van de tablets op het einde van de avond merkten we dat dit een groot succes was.

Samen met Solid Endurance konden de aanwezigen nog genieten van een stevig feestje op de beats van DJ Les Hommes…

De Sportoase Triatlon Night was over de volledige lijn een succes en volgens de meesten voor herhaling vatbaar. Met dank aan Sportoase, 3athlon.be, BMC-Etixx en Triatlon Vlaanderen…

Bekijk hier de fotogallerij van de avond.