Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sikke en Deborah zijn reuzen van Wetteren
Simon Van Roy wint de Reuzen van Wetteren (foto: Christel Rossel)
Multisports

Sikke en Deborah zijn reuzen van Wetteren

Simon Van Roy wint de Reuzen van Wetteren (foto: Christel Rossel)
Simon Van Roy wint de Reuzen van Wetteren (foto: Christel Rossel)

Zondag stond de 7de editie van ‘De Reuzen van Wetteren’ op het programma. Een wedstrijd die we stilaan een klassieker mogen noemen binnen het offroad circuit en de wedstrijd die door vele atleten wordt gezien als de ideale voorbereiding op de Hel van Kasterlee later op het jaar. Met de ‘Small’ en de ‘X-Large’ cross duatlon stonden er opnieuw 2 verschillende wedstrijden op het programma.

Beginnen doen we ons verslag met de X-Large duatlon. 9 kilometer lopen gevolgd door 45 km op de MTB om dan af te sluiten met een 6 km run in en rond domein ‘de Warande’ zouden beslissen wie met de zege aan de haal ging. Na de eerste run kwam Pieter De Wulf als eerste uit de wissel maar hij zou later uit de wedstrijd verdwijnen. Na de eerste van drie rondes kregen we de doortocht van de kopgroep met 3 man: Simon Van Roy, Sven Nevens en Wiebren Plovie. Met een grote voorsprong gingen ging ze de 2de ronde in.

Op het einde van die 2de ronde schudde Van Roy nog eens stevig aan de boom waarvan Plovie het eerste slachtoffer was en ook even later moet Nevens het gat laten. Met een bonus van een kleine minuut dook Simon Van Roy de wissel binnen maar die verliep niet al te vlot. Na die mindere wissel begon de Sikke met een halve minuut voorsprong op Nevens aan de laatste 6 km en ook Plovie kon de schade beperken tot 1’10. In die laatste run ging Van Roy echter verder op zijn elan en toonde dat hij nog de meeste frisse benen had na 45 km strijden op onverharde wegen. Met meer dan 3 minuten voorsprong kon Simon Van Roy volop genieten van zijn zege. Neven en Plovie mochten na een knappe strijd als 2de en 3de mee op het podium.

Reactie Van Roy:  “Dit is zeker een deugddoende zege. De eerste run liep ik gecontroleerd om eenmaal op de MTB het gashendel open te draaien. We werkten goed samen om zo naar de kop van de wedstrijd te rijden. Uiteindelijk schoten we nog met 3 over. Op mijn eerste versnelling kon Nevens nog terugkeren maar bij de 2de keer kon ik het gat slaan. Toch wist ik dat de zege nog niet binnen was, zeker na m’n geklungel in de wissel. Ik vreesde om nog ingehaald te worden maar blijkbaar was achter mij het beste eraf. Nu is het blijven doorwerken richting de Hel waar ik natuurlijk terug een hoge notering ambieer al staan daar natuurlijk nog wat meer kanonnen aan de start.”

Bij de dames was Deborah Ghyselen grote favoriete. De ETZ-atlete was meer dan ooit gebrand op de zege nadat ze vorig jaar de strijd moest staken na een valpartij terwijl ze aan de leiding reed. Haar grote uitdaagster was titelverdedigster Greet Persoon. Toch kon Greet nooit echt aanspraak maken op een nieuwe zege. Ghyselen ging er vanaf de start meteen vandoor en bouwde haar voorsprong binnen iedere discipline steeds verder uit. Een valpartij bleef deze keer ook achterwege en met een ruime voorsprong van meer dan 10 minuten mag zij zich een jaar lang ‘de Reuzin’ van Wetteren noemen. Greet Persoon stond andermaal op het podium, deze keer op de 2de plaats. Birgit Wauters werd 3de dame.

Spannning bij mannen op Small

Net zoals bij de X-Large afstand stond er bij de Small Crossduatlon geen maat op de winnares. Soetkin Vertenten nam de leiding na de eerste run van 3 km en zou die niet meer afstaan. Soetkin Vertenten dus op 1. De strijd om plaats 2 werd iets spannender. Marieke Meert en Laura Van Geyt sprongen samen op de mtb. In de 15 km door de bossen van Wetteren toonde Marieke zich de sterkste en behield haar voorsprong in de laatste 3 km run. Laura Van Geyt mocht mee als 3de op het podium.

De mannen maakten er dan wel weer een spannende strijd van. De top 5 kwam binnen de minuut van elkaar de wissel binnen. Timothy Vandewattijne kwam als eerste door bij het uitgaan van de wissel. Hij werd echter snel bijgehaald door Tim Vijverman. Niet veel later rukte ook Kevin Strubbe, de 2de van vorig jaar, op naar voor. Bijna samen doken Kevin en Tim de wissel binnen maar dankzij een snelle wissel begon Tim Vijverman als leider aan de laatste run met een bonus van 5 seconden op Kevin Strubbe. Die 5 seconden kon hij uiteindelijk iets verder uitdiepen en na een mooie strijd kwam Tim Vijverman als winnaar over de streep. Kevin Strubbe werd andermaal 2de. Steven De Wulf kon daarna een sterk opkomende Timothy Vandewattijne afhouden voor de 3de en laatste podiumplaats.

Naast 3athlon.be speaker Gert-Jan D’haene was ook onze huisfotograaf Mario Vanacker aanwezig in Wetteren. Deze keer liet hij z’n camera thuis en nestelde zich zelf tussen het pak van de X-Large crossduatlon. Mario deed meer dan zomaar even meedoen. Na 2 ijzersterke runs en daarbij nog eens een knappe mtb-prestatie tekende hij voor 22de stek. Iets wat ons het beste laat verhopen voor De Hel later dit jaar!