Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jeroen Scheerder expert binnen federatie
Nieuws

Jeroen Scheerder expert binnen federatie

Jeroen Scheerder

In het interview met Johan Druwé kon u hier een tijdje geleden al lezen dat er naast Michaël Schouwaerts van Sportoase ook plaats was voor een tweede expert binnen de Raad van Bestuur van Triatlon Vlaanderen. Die tweede expert is ondertussen gevonden en hij is niet van de minste. Triatleet en professor Jeroen Scheerder versterkt vanaf nu de federatie…

Jeroen Scheerder atriac atleet Knokke

Jeroen Scheerder is bij de KUL hoofd van de  Onderzoeksgroep Sport- & Bewegingsbeleid en stond al eerder op de radar bij de VTDL. “Ik ben blij dat Jeroen de knoop heeft doorgehakt,” vertelt voorzitter Johan Druwé. “Hij was reeds iets meer dan een jaar geleden gecontacteerd maar was toen bezig met een onderzoek naar Triatlon in Vlaanderen en wou alle zweem van belangenvermenging vermijden. Vanaf nu zetelt Jeroen net als Michaël als expert in de Raad van Bestuur. We vinden het nog belangrijk om te vermelden dat Jeroen deze rol opneemt als vertegenwoordiger van de KUL en niet van zijn club Atriac, waar hij zelf nog sportief actief is. We zijn ervan overtuigd dat Jeroen een grote meerwaarde zal zijn voor de ontwikkeling en groei van triatlon in Vlaanderen en België,” aldus nog Johan.

Jeroen Scheerder boek

Als auteur van “Vlaanderen zwemt, fietst en loopt” ging Jeroen samen met onder andere Steven Vos en Wim Lagae een onderzoek aan naar triatlon in Vlaanderen. Door de wetenschappelijke onderbouwing hiervan én door de persoonlijke drive van Jeroen (zelf geen onverdienstelijk triatleet) zien we in de komst van Jeroen een absoluut positief signaal voor Triatlon Vlaanderen.