Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tondeur verlaat Itzu Triteam, versterking op komst
Nieuws

Tondeur verlaat Itzu Triteam, versterking op komst

Alexandra Tondeur bike Hawaii

Ze lichtte in Hawaii bij ons al een tip van de sluier en vandaag werd het officieel bekendgemaakt. Alexandra Tondeur verlaat aan het einde van dit jaar het Itzu Triteam. Niet om in een andere ploeg aan de slag te gaan, wel om volledig haar eigen weg te volgen. Ondertussen draait de geruchtenmolen op volle gang over zowel nationale als internationale nieuwkomers in het Itzu Triteam, maar manager Koen Janssen houdt voorlopig de lippen nog stijf op elkaar…

Alexandra liet ons in Kona, vlak voor de pro briefing op vrijdag voor het WK Ironman, al weten dat ze nadacht over een andere toekomst. “Ik ben blij dat ik deel kon uitmaken van het Itzu Triteam. Het werd een succesvol jaar en het team heeft zich op elk moment aan de afspraken gehouden. Alles was prima geregeld en net daar wringt voor mij het schoentje. Ik ben graag zelf bezig met mijn eigen logistiek, mijn eigen materiaal. En eigenlijk ook mijn eigen trainingen en wedstrijden. Ik wil graag mijn eigen toekomst in eigen handen nemen en daarom nam ik de beslissing om het team te verlaten en alleen door te gaan. Wat dat zal betekenen, moet de komende tijd duidelijk maken. Ik wil Koen Janssen en de rest van het team bedanken voor alles wat ze voor me gedaan hebben,” aldus Alexandra The Great.

Of de Waalse topatlete door blijft gaan met Luc Van Lierde is nog niet duidelijk. “Ik focus me eerst nog op mijn laatste wedstrijd dit seizoen en daarin zal ik met veel trots de kleuren van Itzu een laatste keer verdedigen. Nadien zien we weer verder.”

Itzu breidt verder uit

Martijn Dekker Rhodos

Koen Janssen respecteert de beslissing van Tondeur én laat alvast weten dat er versterking komt. “Ik wens Alexandra alle verdere succes toe,” vertelt de Itzu teammanager. “Zelf zijn we bezig met een aantal atleten extra aan te werven voor 2018. Wie dat zijn, kan ik nu nog niet zeggen maar weet dat we ons opnieuw richten op podiumplaatsen in de 70.3 en in de volledige Ironmans. Van de huidige ploeg kan ik nog meegeven dat Kenneth zeker blijft gaan voor internationaal succes. Martijn Dekker won dit weekeinde nog de Ocean Lava halve triatlon van Rhodos en Saleta Castro gaat in 2018 vol voor de kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaii,” aldus Koen.