Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
WK Xterra: Yannick Antoine zilver, Weiss verrassend goud
Multisports

WK Xterra: Yannick Antoine zilver, Weiss verrassend goud

Yannick Antoine Maui 2017

In Maui werd vannacht Belgische tijd het wereldkampioenschap Xterra triatlon afgewerkt. Dit jaar stonden er slechts twee Belgen aan de start maar die deden het uitstekend. Yannick Antoine pakte zilver bij de M40 en Jan Decock werd vierde bij de M50, al zal het missen van het podium met een handvol seconden ongetwijfeld voor wat ontgoocheling. Bij de pro’s kregen we een verrassing van formaat, met Bradley Weiss als de onverwachte wereldkampioen.

Weiss is een absolute wereldtopper in het Xterra circuit maar vooraf werden vooral Mauricio Mendez en Ruben Ruzafa als grootste favorieten naar voor geschoven. Ruzafa nam de wedstrijd in Kapalua in handen tijdens het mountainbiken, maar de Spanjaard slaagde er niet in om Weiss van zich af te gooien. De Zuid-Afrikaan bleef aanklampen en had ook nog een sterke trailrun van 10 km in de benen. Weiss stormde naar de wereldtitel in 2u32’09. Ruzafa moest in de slotfase nog Mendez voor zich dulden. Maurico werd tweede en Ruben derde.

Bij de vrouwen stond er opnieuw geen maat op Flora Duffy. De wereldkampioene triatlon bij de ITU pakte haar vierde wereldtitel Xterra na alweer een dominante wedstrijd. Ze pakte ruim vijf minuten voorsprong en diepte die alleen maar uit. Ze werd 13de overall. Barbara Riveros werd tweede en Laura Philipp derde.

Na Hawaii nu ook Maui voor Antoine

Yannick Antoine strand Maui 2017

Voor Yannick Antoine was het een drukke oktobermaand. Onze landgenoot finishte eerder deze maand op het WK Ironman in Hawaii. Zondag pakte hij in Maui een 76ste plaats overall, goed voor zilver in de M40 categorie. Aangezien hij net een nieuwe job heeft, besloot Yannick om na de Ironman terug naar België te keren en opnieuw naar Hawaii af te reizen voor het WK Xterra, deze keer met zijn familie. En die waren dus getuige van een sterke wedstrijd van Yannick.

Jan Decock Maui 2017

Ook Jan Decock deed het uitstekend, al zal het eindresultaat wel zuur smaken voor de West-Vlaming. Na het overlopen van de deelnemers een paar dagen voor de wedstrijd liet de triatleet van de Belgische militaire ploeg weten dat een top-10 plaats het hoogst haalbare zou zijn. Het werd echter veel meer dan dat. Jan pakte de 168ste plaats overall en werd daarmee 4de bij de M50 in een tijd van 3u23’10. En dat was op exact zes seconden van de Spanjaard Gomez, die dus vlak voor hem het brons wegkaapte.