Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geert Lauryssen wint na Wommelgem ook Maastricht
Multisports

Geert Lauryssen wint na Wommelgem ook Maastricht

Geert Lauryssen wint Wommelgem

Geert Lauryssen heeft er een topweek opzitten. De 185-Sportoase-Vaillant atleet won vorige week de cross duatlon van Wommelgem. Dit weekend was hij ook de sterkste in Maastricht op de St-Pietersberg, om er nadien nog wat extra kilometers aan vast te plakken. De laatste rechte lijn richting Hel van Kasterlee is goed ingezet.

Lauryssen sneller dan Wuilmus aan Fort 2

Geert Lauryssen finish Wommelgem

De 4de editie van de organisatie van het Wommelgem Endurance Team was alweer een tijdje uitverkocht. Qua locatie is dit wel een voltreffer. Het parcours ligt volledig in en rond het 19de eeuwse ‘Fort 2’. Er was enorm veel tijd gestoken in de opbouw van het fietsparcours. De vele lussen, heuveltjes, balkjes en fietsbrug (zoals in de cyclocross) zorgden voor spektakel voor de toeschouwers. Het barre weer (regen- en hagelbuien) maakte uiteindelijk van dit snelle parcours toch nog een parcours om te ‘stoempen’.

 

Om 13u werd, op de looppiste, het startschot gegeven. Na 2 ronden lopen rond het Fort kozen Geert Lauryssen en Wouter Wuilmus het hazenpad. Tom Van De Wiele volgde op een 40 tal seconden. Kevin Strubbe volgde al op 1’20 gevolgd door Michiel Van Echelpoel en Sam De Bruyn. Na het fietsen wist Lauryssen alleen de tweede wissel te bereiken. Wuilmus volgde op 90 seconden. Davy Vos was opgerukt naar een 3de plaats gevolgd door Van Echelpoel, ex Belgisch Kampioen MTB Andries Baert en Van De Wiele. Strubbe zat in het volgende groepje. Sam De Bruyn zat nog een groepje verder.

Start Wommelgem 2017

Uiteindelijk finishte Lauryssen de 4 km lopen, 25 km mtb’en en 2 km lopen in 1 uur 18 minuten en 13 seconden. Wuilmus werd 2 de en Van De Wiele vervolledigde het podium. Bij de vrouwen werd het een spannende strijd waar uiteindelijk Kitty Ortmans van de Wommelgemse Sprinters de overwinning binnenhaalde. Kitty Wouters werd kort erna tweede, Marlies Rombouts derde. Bij de duo’s wonnen Kevin Kennis en Erik Proost.

In Maastricht tegen toppers

Geert Lauryssen Maastricht

Op de flanken van de Sint Pietersberg was de Belg Geert Lauryssen de beste crossduatleet. De wedstrijd in Maastricht vormde de terugkeer van Roger Smeets, Nederlands topatleet van weleer, die in 2004 nog meestreed voor de wereldtitel duatlon in Geel tegen Benny Vansteelant. De Limburger kampte met een langdurige achillespeesblessure. Hij gaf zijn come-back glans met een tweede plaats op twee minuten achter Lauryssen. Derde werd de Fries Arie de Jong, die eveneens een paar jaar uit roulatie was door een hardnekkige blessure.

Voormalig Nederlands landskampioene veldrijden Sanne van Paassen won de vrouwenwedstrijd. Judith Visser werd tweede en Claudia Striekwold derde. Wouter Tampere werd vijfde en Jurgen Szrek zesde. De jonge Cis Bens liet zijn talent nog eens zien en pakte een knappe tiende plaats, vlak voor Roel Van der Donck en Jimmy Loix.

Met dank aan Kevin Strubbe voor het verslag van Wommelgem 🙂

Geert Lauryssen fietste na Maastricht nog 80 km met de mountainbike naar huis. De man uit de Noorderkempen lijkt dus helemaal klaar voor de strijd met Seppe Odeyn in de Hel van Kasterlee in december…