Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Denis, Hofman en Cloostermans winnen cross duatlons
Multisports

Denis, Hofman en Cloostermans winnen cross duatlons

Bart Hofman wint Wachtebeke

Het was een druk weekend voor de liefhebbers van de cross duatlon. Naast Maastricht net over de grens, met heel wat Belgen aan de start, konden onze landgenoten kiezen uit maar liefst drie wedstrijden verspreid over het land. In Bas-Oha was het een voornamelijk Waalse aangelegenheid met Sylvain Denis back in action. Bart Hofman klopte de favorieten in Wachtebeke. En aan de Floreal in Lichtaart kregen we een spannende strijd tussen Mathias Cloostermans en Paul Embrechts.

Spanning in Lichtaart

Cloostermans Lichtaart podium

Waar Bas-Oha en Wachtebeke nog vlot over de 100 deelnemers gingen, deed het overaanbod aan wedstrijd zich vooral gevoelen in Lichtaart. Nochtans is de wedstrijd aan camping Floreal een bekende cross duatlon, vooral door het technische mountainbike parcours in de Kempische bossen met zijn vele klimmetjes en bochten. Hoewel Lander Sels een hele tijd aandrong, waren Mathias Cloostermans en Paul Embrechts duidelijk de besten. De twee losten elkaar met geen vin en spurtten samen richting finish. Cloostermans was uiteindelijk 3 seconden sneller dan El Pablo. Sels werd derde. Bij de vrouwen slechts 2 deelneemsters, met Sara Van Peer als winnares.

Uitslag Lichtaart

Comeback van Sylvain Denis

Bas Oha Hannah Verhaeghe

De sympathieke Waalse lange-afstand-topper Sylvain Denis is terug van weggeweest. Door een zware schouderblessure moest hij forfait geven voor het WK Ironman in Hawaii, al reisde hij wel af naar Kona om er zijn landgenoten aan te moedigen en terloops wat te trainen. En dat werpt nu zijn vruchten af want bij zijn comeback-wedstrijd pakte hij meteen de zege in de cross duatlon van Bas Oha bij Luik. Het was de eerste keer dat deze wedstrijd plaatsvond, met 6 km lopen, 25 km mountainbiken en 3 km lopen. Sylvain won er in 1u40’16 en had er een ruime marge op Antoine Didier en age group wereldkampioen sprinttriatlon Axel Baumans. Bij de vrouwen was Nathalie Vanaubel de beste voor Sandrine Horinka en Hannah Verhaeghe.

Uitslag Bas-Oha

Hofman klopt De Waele

Podium Wachtebeke 2017

In Wachtebeke is de vroegere wintertriatlon de laatste jaren vervangen door een cross duatlon. De lange wedstrijd (5,2 km lopen, 30 km mtb en 2,5 km lopen) kreeg een mooi deelnemersveld bij mekaar. Alle ogen waren gericht op favoriet Bert De Waele maar die moest met een halve minuut de duimen leggen tegen Bart Hofman. Vlak achter De Waele finishte Tom Van Asbroeck als derde. Soetkin Vertenten, tijdens het zomerseizoen al goed voor een aantal overwinningen, voelde zich ook sterk op de mountainbike en pakte een overtuigende zege bij de vrouwen voor Fleur Boussy en Laura Van Geyt. Jan Goddaer won de korte afstand. 

Er was heel wat schoon volk aan de slag in Wachtebeke. In de top-10 vonden we nog Tim Vijverman (6), Glen Vandevyvere (5) en Sanne Swolfs (7). En op plaats 15 zagen we de comeback van Eddy Buts, voor het eerst sinds 3 jaar weer eens in actie…

Uitslag Wachtebeke