Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe toptrainer voor Belgische triatleten bij Squadra
Nieuws

Nieuwe toptrainer voor Belgische triatleten bij Squadra

Squadra beker Van Hemel De Haan

Squadra Eindhoven, één van de meest succesvolle Nederlandse triatlonclubs van de afgelopen jaren, kondigde vandaag de komst van een nieuwe toptrainer aan. In het tussenseizoen zag Squadra zijn topcoach Koen De Haan vertrekken naar het professionale wielrennen. Squadra, bekend van Belgische talenten Tim Van Hemel, Jonathan Wayaffe en Neal Van Vaerenbergh, trekt nu een nieuwe topper aan die zijn sporen in de wieler- en zwemwereld verdiend heeft. En zo krijgt de Belgische trainer Thomas Steurbaut nu topper Fedor Hes naast zich.

Fedor Hes (47 jaar) gaat vanaf het nieuwe seizoen aan de slag bij Squadra. Bij Squadra zal hij de rol als hoofdcoach op zich nemen en daarmee de taken van Koen de Haan overnemen. Samen met Thomas Steurbaut begeleidt hij de atleten en vult hij alle training technische zaken in. Voordat Fedor in aanraking kwam met Squadra, was hij werkzaam als bondscoach bij het aangepast wielrennen bij de KNWU, de Nederlandse wielerbond. Daarvoor werkte hij als bondscoach bij het zwemmen in België, Vlaanderen. “Fedor is een topcoach met veel internationale en olympische ervaring. Wij, als Squadra, zijn dan ook erg trots dat Fedor bij ons aan de slag gaat vanaf seizoen 2018. We kijken uit naar de samenwerking,” aldus het Squadra-bestuur.

Fedor Hes Squadra

Thomas Steurbaut, vroegere trainer van SP&O Mechelen, was al eerder nauw verbonden met Squadra door de samenwerking tussen de Eindhovense en Mechelse club. In 2017 ging Steurbaut voluit voor het Nederlandse team en ook in 2018 gaat hij als trainer door, samen met Vincent Böhm en nieuwkomer Saskia Postma. Ook (ex)-triatleet Terrence Olaria vervoegt de coaches staff. Hij was ook in ons land een aantal keer erg succesvol maar zette sinds vorig jaar een stapje terug en werkte vooral achter de schermen al bij Squadra.

De vroegere topcoach Koen De Haan verlaat dus de triatlonsport. Hij trekt naar Team Sunweb in het wielrennen. Hij wordt er persoonlijk begeleider van 5 beloften en 5 dames. Dit zijn coureurs van over heel de wereld van Canada tot Taiwan. Als trainer zal hij ook trainingsstages begeleiden en als ploegleider meegaan bij meerdere etappekoersen en eendagskoersen in Europa. “Een mooie kans voor Koen en een onwijs compliment voor de hele organisatie van Squadra. Gelukkig zal Koen wel nog actief blijven als bestuurslid en zo zijn kennis met ons blijven delen. In 2012 heeft Koen samen met Robin den Oudsten het Eredivisie Triathlon team Squadra opgericht. Zij hadden een droom en deze hebben zij waargemaakt,” aldus Squadra.

“Ik ben het meest trots op het feit dat Squadra echt uitgegroeid is tot een team met een hechte groep atleten die ondersteund door een brede staf elkaar naar een hoge niveau brengen. Mooi is dat Squadra vanuit een eigen visie werkt waarbij er een wisselwerking is tussen de topsport(kennis) van het team met de breedtesport en het bedrijfsleven door middel van events, community en road2tri. De tussen-momenten buiten races en trainingen waar je echt ziet hoe hecht het team in de praktijk is, waren voor mij de leukste momenten. Dat zie je ook met de goede contacten die er nog steeds zijn met ex-teamleden of ex-atleten die vervolgens een rol in de staf op zich nemen,” aldus Koen.