Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lille wordt een België-Holland en Eredivisie doet Triple Mix
Nieuws

Lille wordt een België-Holland en Eredivisie doet Triple Mix

Eredivisie-Nederland-Thomas-Jurgens

De Nederlandse triatlonwereld is in de ban van de 2018 wedstrijdkalender én dan vooral de wijzigingen in het formaat van de wedstrijden van de Eredivisie. Zo krijgt de openingswedstrijd van de Eredivisie in Almere-Duin (waar op zaterdag het gezamenlijk NK/BK duatlon LD plaatsvindt) een opmerkelijk format: de Triple Mix, bekend van de Super League Triathlon. Maar het meest opvallende nieuws was de aankondiging van een landencompetitie in het Belgische Lille…

In België werden deze week de al bekende BK’s aangekondigd alsook de nieuwe kalender van de T3 Series, waarvan in 2018 ook de BK’s van Vilvoorde en Izegem deel uitmaken Met alleen een vermelding van het BK Team Relay in september in Lille bleef de communicatie eerder beperkt over de laatste proef van de T3 Series. En dus moesten we vanuit Nederlandse hoek vernemen dat er een echte primeur komt op de Lilse Bergen. De acht beste ploegen uit de Nederlandse Eredivisie zouden het er gaan opnemen tegen de beste acht Belgische ploegen uit de T3 Series. Een schitterend initiatief, al zal dat ongetwijfeld voor wat praktische probleempjes zorgen voor de betrokken clubs. Zo telt Squadra Eindhoven de Belgen Tim Van Hemel, Jonathan Wayaffe en Neal Van Vaerenbergh in de rangen, naast Nederlandse toppers Marco Akershoek en Marco Van Der Stel die samen met onder andere Menno Koolhaas en Jorik Van Egdom ook in de Belgische T3 Series aantreden. Ook voor atleten als onder andere Thomas Jurgens (op de foto in actie voor Rings Goirle), Dieter Boeye en Lander Dircken, allen actief in de Eredivisie in 2017, wordt het dus kiezen. Wie voor welke ploegopstelling gaat én of er nagedacht zal worden tijdens de transferperiode over eventuele buitenlandse atleten, moet dus nog blijken…

Eredivisie pakt Triple Mix van Super League over

De Super League Triathlon mocht dit jaar met super korte, snelle en spectaculaire wedstrijden op heel wat bijval rekenen. Leuk om in beeld te brengen, constant actie… Eén van de onderdelen van de Super League is de Triple Mix: drie superkorte wedstrijdjes met telkens een andere volgorde: zwemmen, fietsen, lopen kenden we al, maar in Hamilton en Jersey waren er ook lopen, fietsen, zwemmen en fietsen, zwemmen, lopen. De Nederlandse Eredivisie introduceert dit format nu ook tijdens de openingswedstrijd van de Eredivisie in Almere Duin. Een dag voordien is Almere Duin net zoals vorig jaar het strijdtoneel van het Nederlands én Belgisch kampioenschap duatlon long distance…